6.-divisjonsklubb mottar gigantsum etter Uniteds sjokkovergang: - Dekker budsjettet for fire år

Amatørklubben Les Ulis kan le hele veien til banken.

PENGER I KLUBBKASSA: Moderklubben til Anthony Martial får sårt tiltrengte penger etter at 19-åringen signerte for Manchester United. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
PENGER I KLUBBKASSA: Moderklubben til Anthony Martial får sårt tiltrengte penger etter at 19-åringen signerte for Manchester United. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det var mange som hevet øyenbrynene da det ble kjent at Manchester United hentet franske Anthony Martial (19). Det var sprikende tall i engelske og franske medier da overgangssummen ble nevnt. Noen hevder summen kan komme opp i så mye som 750 millioner norske kroner etter bonuser.

Det mest sannsynlige er at overgangen kostet Manchester United 36 millioner pund (rundt 454 millioner norske kroner). I tillegg kommer bonuser som trer i kraft når visse kriterier nås.

I Frankrike er det en liten klubb som kan le hele veien til banken etter at overgangen ble et faktum. Amatørklubben Les Ulis holder til daglig til i sjettedivisjon. Nå får Paris-klubben 270 000 pund for overgangen (rundt 3,4 millioner norske kroner). Grunnen er at Martial spilte i klubben til han var 14 år, før han dro videre til Lyon.

- Det vil dekke opp til fire eller fem år av vårt budsjett, sier trener Mamamdou Niakate til Daily Mail.

- Vi sliter alltid med å få endene til å møtes. Disse pengene vil hjelpe oss å sikre framtidig jobb og fornye utstyret vårt. På vår fotballskole har vi brukt de samme fotballene og draktene de siste fire årene, sier Niakate videre.

Store navn Men små ressurser til tross; Les Ulis har tidligere fostret opp store navn som landslagsspillerne Thierry Henry og Patrice Evra. Henry var 11 år gammel da han forlot klubben, noe som gjorde at de ikke fikk kompensasjon for ham. En spiller må være i klubben som tolvåring for at det skal bli penger fra videresalg.

Anthony Martial har blitt sammenliknet med nettopp Thierry Henry, og det ventes store ting av 19-åringen i Manchester.

- Han var bedre enn de andre. Allerede det første dagen han spilte med oss kunne vi se at han hadde noe spesielt. Men det var fortsatt et stykke til å tro at han ville signere for united for 80 millioner euro, sier Niakate.

Kunne ikke avslå Monacos visepresident har uttalt at det var umulig å si nei da Manchester United la inn et bud i ren Gudfaren-stil. De røde skal ha økt budet tre ganger i løpet av en snau uke, skriver Sky Sports.

Hovedpersonen selv bedyrer at prislappen ikke plager ham.

- Familien min er definitivt litt nervøs på grunn av den høye prisen min, men jeg skal holde fokus på jobben min, sa unggutten på gårsdagens pressekonferanse.

- Jeg bekymrer meg ikke for summene. Prisen er et anliggende mellom de to klubbene, mens jeg er opptatt av fotballbiten, tilføyde han.