6 gode grunner til at VM-drømmen består

BORDEAUX (Dagbladet): I dag stiller Drillos med laget som skulle ha spilt mot Marokko. Det er etterpåklokskap så det holder. Men det viktigste er at det holder til å banke Skottland.

Tap mot Skottland betyr sannsynligvis farvel til VM - tross eventuell seier over Brasil. Seier mot Skottland betyr sannsynligvis at vi går videre selv med tap for Brasil. Uavgjort betyr bare at de to avslutningskampene i gruppe A blir helt avgjørende.

Det er med andre ord bare seier som teller i kveld. Her er seks gode grunner til at Drillos VM-drøm består:

Revansjelysten

1Bortsett fra Frode Grodås, så var det få spillere som kunne gi seg selv godkjent etter åpningskampen mot Marokko. Ingen ting er mer motiverende enn å skulle rette opp et dårlig inntrykk, og vite at formen er god. Drillos-treningene har holdt høy kvalitet, og vært deilig fri for skader. Toppformen bør være inne hos samtlige, og definitivt lysten til å vise seg fra en bedre side.

Potensialet

2 Skottland tapte mot Brasil, men var fornøyde med seg selv. Drillos tok et poeng mot Marokko, og tok på seg en middels tilfreds mine utad. Men selvsagt var skuffelsen langt større enn noen ville gi uttrykk for. Inntil Marokko eventuelt viser samme takter mot Brasil i kveld, så står jeg ved påstanden om at det var Drillos som var svake - ikke Marokko som var så fryktelig gode - i åpningskampen. Med andre ord: Drillos har langt mer å gå på enn Skottland.

Ferdighetene

3 Drillos har spillere med større ferdigheter enn skottene. Spissen Kevin Gallacher og midtbanesentralen John Collins er Skottlands to beste spillere. Men på normale dager framstår Tore André Flo og Kjetil Rekdal som dyktigere. Skottland har ingen forsvarspillere med Ronny Johnsens ferdigheter, og definitivt ikke en keeper av Grodås format. Også en spiller som Ståle Solbakken kan løfte seg over en relativt grå masse med skotter.

Spillestilen

4 Det er en myte at Skottland likner Drillos, og dermed passer oss dårlig. Skottene spiller langt på vei en bastard-fotball. For mye ballbesittelse - som de fleste andre nasjoner behersker bedre. For lite langpasninger og gjennombruddshissighet - som Skottland for noen år tilbake praktiserte med større effektivitet. Drillos har rendyrket en stil som garanterer sjanser - og som regel mål. Skottland sliter både med å finne en stil - og å skape sjanser mot godt organiserte nasjoner.

Tryggheten

5 Drillo vet temmelig nøyaktig hva han kan forvente av Skottland. Marokko overrasket, tildels sjokkerte. Skottene har ingen taktiske hemmeligheter av betydning. Drillos vet ikke om de spiller med tre eller fire bak, og han er klar over at de kan gjøre sporadiske forsøk på å presse høyt. Uansett vil ikke dette forkludre framdriften på en normal aften med Drillos. Drillo er trygg.

Fysikken

6 Britiske lag har rykte på seg for å være fysisk robuste. Men det har mest med muskler og innsats i duellene å gjøre. Utholdenheten er ikke like god. Skottland gikk tomme mot Brasil. En av Drillos største styrker, er evnen til å holde trykket og intensiteten i 90 minutter. Mot Marokko hadde Drillos de siste fem sjansene i kampen.

LAGET: Disse skal forsvare Norges fager i dag.