6 magiske mål

Ronaldo jubler etter å ha scoret sitt sjette mål i turneringa, og er bare to mål unna å tangere Peles brasilianske VM-rekord med 12 mål totalt. - Det neste kommer på søndag, sier en finaleklar Ronaldo.

Med sine seks magiske fulltreffere under årets VM, har Ronaldo nå bare et knippe fotball-legender foran seg på fotballens gjeveste statistikk. De tre øverste på toppscorerlista er Gerd Müller (14 mål), Juste Fontaine (13 mål), og Pelé (12 mål). Det finnes andre statistiske godbiter å jage for Rona ldo.

Scorer søndag

  • Ikke siden VM i 1974 har en toppscorer scoret mer enn seks mål. Polske Grzegorz Lato scoret sju mål i Tyskland det året. Ronaldo har én kamp til på seg til å tangere den rekorden.
  • Ronaldo kan også bli den første «ikke-europeer» som tar toppscorertittelen siden Mario Kempes gjorde det for Argentina på hjemmebane i 1978. Bare Miroslav Klose som står med fem mål for Tyskland, kan hindre Ronaldo. Ronaldo ser likevel ut til å ta alle tallene og statistikkene med ro, og snakker helst om det som kommer.

- Målet gjorde meg glad, men jeg blir enda lykkeligere om vi vinner VM. Det var det som var det store målet for laget, å komme til en finale. Søndag vil jeg score mitt viktigste mål noensinne, sier Ronaldo.

Hodet i sky

Han scoret også mot Nederland i semifinalen i 1998. I selve finalen mot Frankrike var han preget av det man i ettertid spekulerte på om var en fysisk eller psykisk kollaps. Et anfall bare noen timer før avspark, gjorde gutten med gullfoten til en skygge av seg selv. Og Frankrike spaserte inn til VM-gull. Ronaldo har lært av det som skjedde i 1998.

- Vi kjenner følelsen ved å komme til finalen fra forrige gang, men nå må vi konsentrere oss. Vi må ikke tro at jobben er gjort og gå rundt med hodet i skyene.

<B>Vil putte igjen på søndag:</B> Ronaldo.
<B>1:</B> <B>3. juni:</B> Brasil Tyrkia 2-1. Etter Rivaldos innlegg fra høyre utlignet Ronaldo til 1-1 på en nydelig volley fra seks meter.<br> Ronaldos kommentar: </B> -Jeg vet ikke om min scoring var viktigst. Rivaldos var også viktig. Scoringen min ga oss litt ro, mens Rivaldos ga oss seieren.
<B>2</B> <B>8. juni:</B> Brasil-Kina 4-0. Etter nydelig forarbeid og innlegg fra Cafu scoret Ronaldo kampens siste mål fra kloss hold.<br> Ronaldos kommentar: </B> -Jeg føler meg stadig bedre. Jeg tror jeg kan greie et mål i hver kamp. Jeg føler meg i kjempeslag.
<B>3:</B> <B>13. juni:</B> Brasil-Costa Rica 5-2. Edison la inn fra utsida. I feltet kom Ronaldo i god fart. Costa Ricas Marin var sist på ballen, men Ronaldo fikk kreditert scoringen.<br> Ronaldos kommentar: </B> - Det var mitt mål.
<B>4:</B> <B>13. juni:</B> Brasil-Costa Rica 5-2. Etter 13 minutter havnet ballen hos Ronaldo i trengt posisjon på første stolpe. Ronaldo dro av tre forsvarere og kranglet ballen i mål.<br> Ronaldos kommentar: </B> - I dag var det rett og slett gøy å løpe i 90 minutter.
<B>5:</B> <B>8. juni:</B> Brasil-Belgia 2-1. Ronaldo punkterte kampen da han avsluttet en flott kontring med et direkte skudd mellom beina på keeper.<br> Ronaldos kommentar: </B> - Jeg takker det brasilianske folket.
<B>6:</B> <B>26. juni:</B> Brasil-Tyrkia 1-0. Ronaldo ble nydelig frispilt av Roque Junior. Etter fire touch med utsida av foten, satte han tåa på ballen og lurte fire forsvarere og keeper Rustu.<br> Ronaldos kommentar: </B> - «Romario-mål». Ikke vakkert, men viktig.