Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

6. plass i O-EM

Holger Hott Johansen beste nordmann.

Holger Hott Johansen (32) ble beste norske med en sjetteplass i fredagens langdistansefinale i O-EM i Estland.

- Løpet var ok, men jeg sklei ut på noen strekninger. Det var ikke lett å holde retningen i den tette estiske skogen i dag, sier Holger Hott Johansen.

Arendalitten har slitt med skader i hele sesongoppkjøringen, og mener at løpet var et steg i riktig retning selv om han kom i mål 5,31 minutter etter vinneren.

- Løpet viser at jeg har medaljesjanser i VM i Danmark om tre måneder, sier medaljehåpet.

Finsk triumf

Suveren vinner på langdistansen ble Jani Lakanen fra Finland som tok sin første internasjonale triumf individuelt. Daniel Hubmann fra Sveits tok sølvet. Han var to minutter etter finnen. Hjemmehåpet Olle Kärner slo til med en populær bronsemedalje.

Anders Nordberg ble nummer åtte etter en sterk avslutning på løpet.

Hos kvinnene ble Marianne Andersen beste norske. Hun var ikke spesielt fornøyd med egen innsats. Den dobbelte sølvvinneren ble nummer sju, plassen foran Marianne Riddervold.

- Løpet var ikke bra, og jeg har bommet alt for mye, sier en småskuffet Marianne Andersen, som vanligvis har langdistansen som sin beste distanse.

Ikke helt fornøyd

Suveren vinner var som forventet Simone Niggli fra Sveits. Niggli var nær 12 minutter foran Marianne Andersen i mål, og hele 5,37 minutter foran finske Heli Jukkola på sølvplass.

Marianne Riddervold var fire sekunder etter Andersen i mål. Hun tok med det sin første topp 10-plassering i et internasjonalt mesterskap.

Landslagssjef, Jarle Ausland, var sånn passe fornøyd med den norske innsatsen.

- Jeg er fornøyd med flere av de norske løperne, men totalt sett var dette en dårligere dag enn jeg hadde håpet på, sier Ausland.

Lørdag avsluttes O-EM med stafett for damer og herrer i Otepää.

(ANB)

BOMMET LITT: Holger Hott Johansen sier at 6. plassen lover godt foran VM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling