60 casuals barket sammen to timer før Brann-VIF

To personer innbrakt av politiet.

BRÅK MELLOM FANS: Casuals har barket sammen i Bergen i ettermiddag i forbindelse med fotballkamp mellom Brann og Vålerenga.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
BRÅK MELLOM FANS: Casuals har barket sammen i Bergen i ettermiddag i forbindelse med fotballkamp mellom Brann og Vålerenga. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Rett før klokka 17 i ettermiddag fikk politiet melding om bråk i Bergen sentrum. Det var rundt 60 fotballsupportere, eller såkalte casuals fra Vålerenga og Brann som barket sammen.

- Politiet var raskt på stedet, og to personer ble innbrakt, sier operasjonsleder Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

- Da politiet kom, begynte folk å løpe fra stedet, og de som startet bråket var raskt borte. Det roet seg med en gang, sier Gjesdal, som legger til at det dreier seg om casuals.

Brann og Vålerenga møtes på Brann stadion i ettermiddag klokka 19.

- Det har vært en veldig rolig ettermiddag helt fram til dette skjedde, sier Gjesdal.

Bråket skjedde ved Johanneskirken, på høyden rett ovenfor Brann-supporternes faste vannhull Fotballpuben, skriver Bergens Tidende.

- Utover dette bråket, ble en mann innbrakt i går kveld, sier Gjesdal.

Politiet har store styrker ute i Bergen sentrum i ettermiddag, og som blir værende synlig både før, under og etter kampen.

Talsmann i Klanen, Svein Erik Bakke, sier til Dagbladet at han ikke kjenner til bråket.

- Det har jeg ikke hørt noe om. Jeg er på stadion nå, og visste ingenting om dette, sier Bakke til Dagbladet.