VARIERT ERNÆRING: Menyen de engelske landslagsstjernene får med seg til VM i Sør Afrika er hyggelig lesning for de godtesnoke av spillerne. Kostholdsekspert Karen Hardy mener likevel at det ikke er grunn til bekymring for spillernes form. Foto: Paul Ellis / AFP.
VARIERT ERNÆRING: Menyen de engelske landslagsstjernene får med seg til VM i Sør Afrika er hyggelig lesning for de godtesnoke av spillerne. Kostholdsekspert Karen Hardy mener likevel at det ikke er grunn til bekymring for spillernes form. Foto: Paul Ellis / AFP.Vis mer

600 sjokolader, 600 bokser Red Bull, 500 potetgullposer

..og Trivial Pursuit. Dette skal England-stjerne kose seg med under VM.

||| (Dagbladet): Det er den engelske supertabloiden The Sun som presenterer oversikten av varer som skal gi de engelske landslagsgutta energi og tidtrøyte under VM-sluttspillet i Sør-Afrika.

Tesco er landslagets offisielle supermarked, og skal sørge for å forsyne landslagsgutta med alt fra brettspill til tabascosaus.

På den lange lista fra supermarkedgiganten står også blant annet 600 sjokoladeplater, like mange bokser Red Bull, samt 500 poser potetgull.

I tilllegg forsynes fotballstjernene med brettspill som Monopol og Trivial Pursuit, samt noen kasser med bøker.

Av annen listeført ernæring er 200 pakker ferdignudler oppskrevet, samt rikelig med sushiris og wasabi.

Det samme er 600 pakker av Wrigleys tyggegummi og mengder av havregrøt.

- Ingen fare
Kostholdsekspert Karen Hardy mener at litt søtsaker ikke gjør England-stjernene stor skade.

VEDDELØPSKVELDER: Veddeløp og kortspill var vanlige innslag under EM i 2000, da Kevin Keegan var England-sjef. Foto: Max Nash / AP.
VEDDELØPSKVELDER: Veddeløp og kortspill var vanlige innslag under EM i 2000, da Kevin Keegan var England-sjef. Foto: Max Nash / AP. Vis mer

- Litt sjokolade er bra for laget, men alt med måte. De vil jobbe det av seg på trening og i alle kampene de spiller, så det er ikke noe å bekymre seg for, sier hun, ifølge The Sun.

- Havregrøten er bra, fordi det vil holde energinivået høyt. Frokosten er jo det viktigste måltidet om dagen, sier ernæringseksperten.

Derfor håper hun stjernen styrer unna den sjokoladebaserte frokostblandingen, som også står på lista.

- Forhåpentligvis styrer de unna Coco Pops. Det er ikke en bra måte å starte dagen på. Og så er jeg bekymret for nudlene, som ikke akkurat er fylt med næringen laget trenger.
Arkade med Svennis Fabio Capellos inntreden i landslaget ble merkbar for England-stjernene. Da italieneren overtok troppen i 2008 presenterte han umiddelbart en rekke kjøreregler for spillerne.

På fy-lista sto blant annet WAGS og Playstation.

Det står i sterk kontrast til Sven Gøran Eriksssons regime, ifølge The Sun. Under svenskens æra skal et helt rom skal ha vært dedikert til de beste arkadespillene.

Da Kevin Keegan var sjef var kortspill og veddeløpskvelder vanlige innslag.

ARKADESPILL: Sven-Göran Eriksson tillot et helt rom fullt av de beste arkadespillet under sitt regime som engelsk landslagssjef. Foto: Tom Kienzle / AP.
ARKADESPILL: Sven-Göran Eriksson tillot et helt rom fullt av de beste arkadespillet under sitt regime som engelsk landslagssjef. Foto: Tom Kienzle / AP. Vis mer

Nå har imidlertid Capello sluppet opp litt, og har likevel bestemt seg for å la fotballfruene omgås sine ektemenn i Sør-Afrika.

Hva han mener om varelista fra Tesco er foreløpig ukjent.

• Se hele matvarelista her.

INGEN TV-SPILL: Capello har løst opp restriksjonene rundt fotballfruene, men TV-spill kommer fortsatt ikke på tale. Foto: Dylan Martinez / REUTERS.
INGEN TV-SPILL: Capello har løst opp restriksjonene rundt fotballfruene, men TV-spill kommer fortsatt ikke på tale. Foto: Dylan Martinez / REUTERS. Vis mer