6000 hyllet rørt Maaseide

- Vil huske det resten av livet.

TOK FARVEL: Bjørn Maaseide tok farvel med sandvolleypublikummet i Stavanger i dag. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX
TOK FARVEL: Bjørn Maaseide tok farvel med sandvolleypublikummet i Stavanger i dag. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||6000 mennesker reiste seg og hyllet en rørt Bjørn Maaseide i avskjedskampen i dag.

Bjørn Maaseide har betydd alt for sandvolleyballen i Norge og Stavanger. Dessverre lyktes ikke 41-åringen å vinne avskjedskampen foran hjemmepublikumet. Maaseide og Iver Horrem ga sveitserne Patrick Heuscher og Sascha Heyer god kamp, men måtte gi tapt 0-2 med settsifrene 19-21, 17-21. Dermed tapte de alle sine tre VM-kamper.

Europamester- Dette er min siste kamp i Stavanger. Selv om vi tapte, var det ganske bra. Det var kjekt å spille utpå der, og det er noe jeg vil huske hele livet, sa en rørt Maaseide like etter kampen.

Maaseide startet karrieren i 1991 og spilte sammen med Jan Kvalheim en rekke år. VM i Stavanger er hans fjerde. Totalt har han spilt 164 turneringer i verdensserien, 70 av dem sammen med nåværende makker Iver Horrem. Femteplassen fra OL i 2004 er deres beste prestasjon.

Maaseides gullalder var likevel sammen med Kvalheim på 1990-tallet. Den fryktinngytende duoen spilte 93 turneringer sammen. De var på pallen 19 ganger og vant sju turneringer. Maaseide/Kvalheim vant også EM i 1994 og har drøssevis med NM-titler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer