6000 hyllet rørt Maaseide

- Vil huske det resten av livet.

TOK FARVEL: Bjørn Maaseide tok farvel med sandvolleypublikummet i Stavanger i dag. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX
TOK FARVEL: Bjørn Maaseide tok farvel med sandvolleypublikummet i Stavanger i dag. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIXVis mer

|||6000 mennesker reiste seg og hyllet en rørt Bjørn Maaseide i avskjedskampen i dag.

Bjørn Maaseide har betydd alt for sandvolleyballen i Norge og Stavanger. Dessverre lyktes ikke 41-åringen å vinne avskjedskampen foran hjemmepublikumet. Maaseide og Iver Horrem ga sveitserne Patrick Heuscher og Sascha Heyer god kamp, men måtte gi tapt 0-2 med settsifrene 19-21, 17-21. Dermed tapte de alle sine tre VM-kamper.

Europamester
- Dette er min siste kamp i Stavanger. Selv om vi tapte, var det ganske bra. Det var kjekt å spille utpå der, og det er noe jeg vil huske hele livet, sa en rørt Maaseide like etter kampen.

Maaseide startet karrieren i 1991 og spilte sammen med Jan Kvalheim en rekke år. VM i Stavanger er hans fjerde. Totalt har han spilt 164 turneringer i verdensserien, 70 av dem sammen med nåværende makker Iver Horrem. Femteplassen fra OL i 2004 er deres beste prestasjon.

Maaseides gullalder var likevel sammen med Kvalheim på 1990-tallet. Den fryktinngytende duoen spilte 93 turneringer sammen. De var på pallen 19 ganger og vant sju turneringer. Maaseide/Kvalheim vant også EM i 1994 og har drøssevis med NM-titler.

Har satt spor
Begge har lyktes godt i forretningslivet. Maaseides livsverk er treningsskjeden Sports Club, som han solgte til Elixia, og verdensserieturneringen i Stavanger. Den blir arrangert for 11. gang i år.

- Turneringen har vært bra for alle som bor i Stavanger, for alle som bryr seg om volleyball og for det internasjonale volleyballmiljøet. Vi har vist at man kan lage sandvolleyballfest hvor som helst i verden. Vi har satt spor etter oss i hele verden, sa Maaseide
.

Han ble møtt av øredøvende jubel, og 6000 mennesker reiste seg på hovedarenaen for å hylle Maaseide. Lysluggen avsluttet med å rive av seg skjorta og kaste den til en trofast fanklubb på tribunen.

Skarlung/Spinnangr videre
Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr er videre til cupspillet i VM selv om de ble feid av banen i siste gruppekamp.

De fleste trodde sandvolleyballduoen var utslått etter at de fikk bank og tapte 0-2 (12-21, 15-21) mot brasilianske Bruno/Marciel, men etter at resultater i andre grupper gikk nordmennenes vei er de likevel videre som en av de åtte beste treerne.

- Vi har hatt en god og to middels kamper, oppsummerte Skarlund etter tapet i den siste gruppekampen.

Det ble seier over nederlenderne Jorn Huiskamp/Bram Ronnes i åpningskampen, men deretter to 0-2-tap. Skarlund/Spinnangr er en fersk konstellasjon, som har erfaring fra bare to turneringer i verdensserien før VM i Stavanger. Duoen håper å få vist seg fram med sterk innsats i cupspillet.

- Vi utfyller hverandre veldig bra. Martin har et fantastisk potensial, og om et år kommer vi til å ha utviklet oss mye. Dette mesterskapet kommer kanskje litt tidlig for oss, mener Skarlund.

Han har tidligere spilt fire år sammen med Jørre Kjemperud. Siden i fjor høst har han satset sammen med den lovende Farsund-gutten Spinnangr, som bare er 22 år gammel. De imponerte stort da de vant NM-tittelen i vår og har også to 9.-plasser fra EM-runder.

(NTB)

LANG KARRIERE: Bjørn Maaseide (41) startet karrieren i 1991, sammen med Jan Kvalheim. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
LANG KARRIERE: Bjørn Maaseide (41) startet karrieren i 1991, sammen med Jan Kvalheim. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer