60.000 billetter revet vekk på seks timer

Første kamp på nye Wembley utsolgt.

(Dagbladet.no): Fredag 24. mars spilles den første kampen nye Wembley stadion, mellom England- og Italia U21. Og selv om ikke lagene er av den største publikumsmessige interesse, ble billettene solgt unna på knappe seks timer.

To tredjedeler av den totale kapasiteten på 90.000 ble lagt ut for salg. Årsaken er at stadion først må testes for å bli sikkerhetsklarert. Det engelske fotballforbundet, FA, er allikevel storførnøyde med at alle billettene har blitt solgt.

- Dette viser bare hvor mye hele England venter i spenning på alle kampene som kommer til å bli spilt her, sier en talsmann for forbundet ifølge AFP.

- Dette blir det høyeste tilskuerantallet på en U21-kamp noensinne.

Websiden nede

Etterspørselen etter billetter var så stor at FAs hjemmeside etterhvert brøt sammen da billettene til ti pund - omtrent 120 kroner - ble lagt ut for salg i går ettermiddag.

- Vi setter pris på at det var kjempetrafikk på sidene våre for å få billetter når de ble lagt ut. Det var åpenbart frustrerende for alle som fortsatte å prøve, legger FA til.

Det engelske fotballforbundet fikk nøklene til den nye arenaen i slutten av forrige uke, flere år etter at den i utgangspunktet skulle stått klar. Kostnadene på den nye arenaen skal være i underkant av ti milliarder kroner.

STORSLÅTT: Slik ser Englands nye lekegrind ut. Billettene til den første kampen ble solgt ut på en, to, tre. Foto: AP
STORSLÅTT: Slik ser Englands nye lekegrind ut. Billettene til den første kampen ble solgt ut på en, to, tre. Foto: AP Vis mer