VILLE SE TYSKLAND-AUSTRALIA: Men da 61-åringen ble nektet tilgang til fjernkontrollen og gikk bort til TV for å skifte kanal manelt, gikk familien til angrep. Foto:  AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
VILLE SE TYSKLAND-AUSTRALIA: Men da 61-åringen ble nektet tilgang til fjernkontrollen og gikk bort til TV for å skifte kanal manelt, gikk familien til angrep. Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZAVis mer

61-åring drept av kone og barn fordi han ville se tysk festfotball

Mens de andre så på religiøst program.

|||(Dagbladet): TV-seere som skrudde på kampen mellom Tyskland og Australia fikk oppleve en av VMs beste kamper så langt.

En av dem som forsøkte var sør-afrikanske David Makoeya (61) - men det kostet ham livet.

Nyhetsbyrået AP skriver at mannen ble drept av sin egen familie da han nektet å etterfølge de andres ønske om å se et religiøst program, nærmeste bestemt et gospelshow.

- Han sa «nei, jeg vil se fotball». Det var da krangelen startet. Til slutt angrep de ham, opplyser polititalsmann Mothemane Malefo.

Personene som gikk løs på 61-åringen var hans 68 år gamle kone, hans 36 år gamle sønn og hans 23 år gamle datter.

Den drepte Makoeya forsøkte forgjeves å ta kontroll over fjernkontrollen, og valgte til slutt å gå bort til fjernsynsapparatet for å skifte kanal manuelt.

Det utløste et voldsomt sinne blant familiemedlemmene. Politiet har ennå ikke fått full klarhet i hvordan mannen ble drept, men det meste tyder på at de kjørte hodet hans mot veggen.

Familien ringte selv politiet mens han lå alvorlig skadet på gulvet, men han døde før de ankom stedet.

Alle tre ble arrestert, men datteren på 23 ble etter hvert løslatt mot kausjon.

Kona og sønnen sitter i arrest og skal etter planen møte i retten 27. juli.

David Makoeya er for øvrig ikke den første fotballsupporteren som blir drept for å se på VM i juni. Den første uka av mesterskapet ble  to personer drept i Somalia fordi de så fotball i smug.