62 prosent vil ikke ha tidligere dopingdømte i OL

- Folk må få ha sine meninger, sier Tysses treningspartner.

OL-KLAR: Totusen osinger møtte opp for å støtte Erik Tysse på veien mot OL-kravet. En meningsmåling viser at 62 prosent ikke vil ha tidligere dopingdømte i OL. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
OL-KLAR: Totusen osinger møtte opp for å støtte Erik Tysse på veien mot OL-kravet. En meningsmåling viser at 62 prosent ikke vil ha tidligere dopingdømte i OL. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): En fersk meningsmåling viser at 62 prosent av befolkningen mener det er galt å sende tidligere dopingdømte utøvere til OL.

Søndag kvalifiserte den dopingdømte kappgjenger Erik Tysse (31) seg for den norske OL-troppen. Tysse klarte OL-kravet på et spesialstevne hjemme på Os.

Stevnet var sjenket kappgjengeren av hans egen klubb Norna-Salhus dagen etter at han hadde sonet ferdig en to år lang dopingdom.

Debattert Debatten har rast siden idrettsforbundet åpnet for å ta med den dopingdømte kappgjengeren. Da Norges Idrettsforbund mandag hadde sitt siste uttak til OL-troppen, var Tysse en av utøverne.

Nå viser en ny meningsmåling, gjort av Ipos MMI for Dagbladet, at 62 prosent av befolkningen mener det er galt av idrettsforbundet å sende tidligere dopingdømte idrettutøvere til OL. Bare 27 prosent av utvalget er for å gi tidligere dopingdømte utøvere en ny OL-sjanse.

Bryr seg ikke Tysses svoger og treningpartner, Stephan Plätzer, ønsker ikke å bruke energi på meningsmålingen.

- Folk må få ha sine meninger. Erik har forholdt seg til reglene, og det er det som er avgjørende for oss, sier Plätzer, som er ansatt i Olympiatoppen som konsulent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer