ITALIA KOKTE: Inter-triumfen ble feiret både i Spania og Italia i natt. Verst gikk det for en 63-åring som ble knivdrept i Torino etter å ha kritisert Inter for å mangle italienere på laget. Foto:  REUTERS/Paolo Bona
ITALIA KOKTE: Inter-triumfen ble feiret både i Spania og Italia i natt. Verst gikk det for en 63-åring som ble knivdrept i Torino etter å ha kritisert Inter for å mangle italienere på laget. Foto: REUTERS/Paolo BonaVis mer

63-åring hånet Inter og ble knivdrept

Blodig finalefeiring i Italia.

|||

En 63 år gammel italiener ble knivdrept etter bråk under mesterligafinalen.

Den drepte havnet i bråk med en annen mann på en bar i Torino. Ifølge vitner handlet bråket om at 63-åringen ikke anså Inter som et italiensk lag med alle sine utenlandske spillere. Offeret ble knivstukket i brystet og armen, og døde senere på sykehus.

Da Real Madrid og Stade de Reims møttes i den første serievinnercupfinalen i 1956 stilte lagene med ni spanjoler og elleve franskmenn. Real hadde også med Alfredo di Stefano og Hector Rial - duoen som var født i Argentina, men hadde spansk statsborgerskap.

Inter-trener José Mourinho startet med fire argentinere, tre brasilianere og en spiller fra Makedonia, Nederland, Kamerun og Romania i lørdagens finale mot Bayern München. Milano-laget levde virkelig opp til sitt fulle navn Internazionale.

Innbyttere var serberen Dejan Stankovic (fra 68.), ghaneseren Sulley Muntari (79.) og omsider en italiener, nemlig Marco Materazzi som kom inn to minutter på overtid.

- Inter er et italiensk lag med italiensk kultur og vi er stolt over å representere italiensk fotball, sa Mourinho.

Han ville ikke akseptere noen kritikk mot sitt internasjonale lag.

- Italiensk fotball kan nå si at de er verdensmestere og europamestere for klubblag. Neste sesong vil Italia være representert i supercupen og klubb-VM, fortsatte portugiseren.

Marco Materazzi fikk noen få minutter, men uten at nasjonalitet ble avgjørende for det korte innhoppet, skal vi tro Mourinho:

- Jeg tenkte ikke på nasjonaliteter da jeg byttet ham inn. Vi ledet 2-0 og jeg ønsket å lukke døren i sluttminuttene.

Uansett, for første gang startet et lag en mesterligafinale uten en eneste hjemlig spiller.

(NTB)