65 000 har skrevet under på at landslagsspissen ikke skal spille for klubben igjen

Ched Evans er en voldtektsdømt målmaskin.

KONTROVERSIELL: Walisiske Ched Evans er en målmaskin, men er omstridt utenfor fotballbanen. Her er han i duell med stjernen Arjen Robben. Foto: AP Photo/Fred Ernst)
KONTROVERSIELL: Walisiske Ched Evans er en målmaskin, men er omstridt utenfor fotballbanen. Her er han i duell med stjernen Arjen Robben. Foto: AP Photo/Fred Ernst) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han var 23 år og landslagsspiller for Wales. Han var toppscorer i League One med Sheffield United, med oppsiktsvekkende 29 ligamål på 36 kamper.

Så havnet Ched Evans i fengsel. Han ble dømt for voldtekt i mai 2012 og startet soningen tre måneder etter.

- Alle i supporterklubben syntes voldtektssaken med Ched Evans var en trist sak som vi skulle vært foruten, sier Tommas Sætre, leder i supporterklubben Scandinavian Blades, til Dagbladet

Mobilfilming En aprilkveld året før var Evans og en tidligere lagkamerat fra juniortida Manchester City på byen i Rhyl nord i Wales. Kvelden endte på et hotellrom.

De var to gutter og ei jente på 19 år, inne på rommet. Utenfor hotellvinduet sto kompiser og filmet med mobiler, fikk retten høre.

Tenåringen var overstadig beruset og husket lite. Evans voldtok henne den natta, mente dommerne da saken kom opp. Kameraten var den som tok henne med til hotellet, før han sms-et Evans en invitasjon.

Guttas versjon er at jenta ble spurt og sa ja til begge to. Bare kameraten ble frikjent i retten.

Slippes ut Evans hevdet sin uskyld, det gjør han fortsatt. Han ble ikke trodd. I august 2012 fikk han fem års fengsel for voldtekten, og han sitter fortsatt i Wymott-fengselet i Lancashire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer