650 millioner mennesker ser hatoppgjøret

Den største klubbkampen som noensinne er spilt i England.

HATOPPGJØR: 650 millioner mennesker i 212 land er ventet å se storoppgjøret i den engelske eliteserien mandag mellom Manchester-lagene City og United. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB SCANPIX
HATOPPGJØR: 650 millioner mennesker i 212 land er ventet å se storoppgjøret i den engelske eliteserien mandag mellom Manchester-lagene City og United. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB SCANPIXVis mer

LIVESTUDIO: Følg kampen direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 2100.

650 millioner mennesker i 212 land er ventet å se storoppgjøret i den engelske eliteserien mandag mellom Manchester-lagene City og United.

Kampen blir regnet som den største klubbkampen som noensinne er spilt i England.

Sir Alex Ferguson legger ikke skjul på at mandagens kamp er den viktigste bykampen han har vært med på i sine 26 år som Manchester United-manager, og selv om United leder med tre poeng på City på tabellen, så mener Ferguson at mandagens kamp blir avgjørende for ligatittelen.

Roberto Mancini er langt på vei enig med Alex Ferguson, og han sier at Carlos Tevez, som virkelig har hatt suksess med City i det siste, er «skapt til å score klubbens mest minnerike mål noensinne».

Alt ligger til rette for en toppkamp og et byderby som har alt og mer til.

Det summen av spent forventning i gatene rundt arenaen i timene før kampen, og rapportene tyder på at svartebørshandlerne hadde gode tider.

Et billettbyrå annonserte to billetter for 1500 pund (ca. 13.500 kroner) per billett i timene før kampen, så for etternølerne var det fortsatt mulig å komme innenfor portene, men da måtte man grave dypt i lommeboka.

(NTB)