67 nasjoner har bedre scoringsrekord enn Norge

Hvorfor er det sånn?

GAMMEL REKORD: Norske spillere har levert bedre internasjonale prestasjoner de siste 30 år enn i noen annen periode, men fortsatt står Jørgen Juves 77 år gamle landslagsrekord fjellstøtt. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GAMMEL REKORD: Norske spillere har levert bedre internasjonale prestasjoner de siste 30 år enn i noen annen periode, men fortsatt står Jørgen Juves 77 år gamle landslagsrekord fjellstøtt. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BAKU (Dagbladet): Med et av Europas yngste landslag er det vrient å pålegge dagens spillere forventninger om at de skal knerte Jørgen Juves 77 år gamle rekord. Den tidligere Lyn-spissen scoret 33 mål for Norge i åra 1928-1937. Ingen har scoret flere ganger for norsk fotballs flaggskip.

Juves statistikk er oppsiktsvekkende god - han puttet sine 33 på 45 landskamper. Men hvis vi studerer landslagets historiske toppscorerliste videre, er det andre ting som er omtrent like oppsiktsvekkende:

Hvorfor har ingen av nasjonens spisshåp de siste 30 åra vært i nærheten av å true Juve?

Malta slår Norge Dagbladet har sett på andre nasjoners målrekord, og Norge kommer ikke særlig godt ut. Alle nasjonene landslaget har møtt i høst har en toppscorerlegende med flere landslagsmål enn Jørgen Juve. Det inkluderer en miniputt som Malta (Michael Mifsud har 39 mål for middelhavsøya som svært sjelden vinner fotballkamper) og en ung nasjon som Estland (Andres Oper har 38 scoringer).

Landslagsspiss Håvard Nielsen sliter med å forklare hvorfor gode klubbspisser som John Carew (24 mål), Ole Gunnar Solskjær (23), Tore André Flo (23) og Steffen Iversen (21) ikke er kommet nærmere Juves rekord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer