67 tolvere på 55 år!

I 1948 leverte Kåre Pedersen (80) sin første tippekupong. I dag, 55 år seinere, har han prikket inn 67 tolvere hos Norsk Tipping.

- Det er om våren og sommeren jeg prikker inn tolverne. Jeg spiller på de norske lagene, for det er de jeg kjenner best, sier Kåre Pettersen fra Lista i Vest-Agder.

80-åringen sier han har vunnet mer enn han har tapt på alle disse åra.

Ukentlig spiller han i gjennomsnitt for mellom 500 og 2000 kroner. Denne uka var han på eksklusivt besøk hos Norsk Tipping på Hamar. For det er ikke tvil om at Kåre Pettersen er en unik tipper.

3 mill. i premier

Han har vunnet 67 tolvere og mange tusen ellevere og tiere. Kvitteringene for premieutbetalingene har han samlet på. Den største gevinsten innkasserte han i 1986.

- Da fikk jeg 250000 kroner for 12. rette. Siden den gang har premiene variert mellom 30- og 50000 kroner, men jeg vant 92000 kroner for et par år siden, sier Pettersen. Totalt har han vunnet om lag 3 millioner kroner.

Fikk klokke

Denne uka var 80-åringen på besøk hos Norsk Tipping på Hamar. Der vanket det klokke fra tippeselskapet.

- Vi ville hedre en av våre unike kunder gjennom 55 år. I tillegg til at Kåre Pettersen har vært en god spiller gjennom alle disse åra, har han også vært kommisjonær for Norsk Tipping i 20 år, sier informasjonsrådgiver Remo Martinsen i Norsk Tipping.

Han forteller at det er heller uvanlig at selskapet inviterer tippere til Hamar, men at dette er en unik sak.

Lørdagskupongen

Kåre Pettersen har allerede levert inn sin lørdagskupong, som han har krysset ut etter sitt eget system som han har brukt siden 1980-tallet. Han føler seg sikker på å prikke inn 12 rette.

- Jeg er alltid heldig når det står landskamper på kupongen. Det er ofte lette kamper å tippe siden jeg kjenner landslagene godt. Minuset er at det neste alltid blir små premier, sier den rutinerte ringreven som spiller et fast system.

- Jeg tipper system med fem sikre kamper og resten helgarderinger. Dette systemet, som innbefatter fem kuponger, tipper jeg bare om sommeren, og det koster 2187 kroner, sier Pettersen. Lørdagens tips deler han gjerne med Dagbladets lesere. Men som han påpeker:

- Jeg tipper alltid ei uke før kampene spilles, fordi jeg ikke vil la meg påvirke av verken avistips eller resultatene uka før.

EKSPERT: Kåre Pedersen (80) har brukt mer tid enn de fleste på å fylle ut Tippekupongen. Men så har han også innkassert 67 tolvere.
10 RETTE: Men det kommer garantert bedre dager.