Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

68 dager igjen til OL, og ordkrigen med svenskene er igang

- De tror de vet best.

PSYKOLOGISK KRIGFØRING: Svenskenes sportssjef, Peter Reinebo, mener den norske kritikken av Sveriges høydeopphold i OL-sesongen kun dreier seg om psykologisk krigføring. Foto: Nisse Schmidt / SCANPIX
PSYKOLOGISK KRIGFØRING: Svenskenes sportssjef, Peter Reinebo, mener den norske kritikken av Sveriges høydeopphold i OL-sesongen kun dreier seg om psykologisk krigføring. Foto: Nisse Schmidt / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Rivaliseringen med «söta bror» er på ingen måte noe nytt, men det er noen ting som får den mer til overflaten enn andre.

En av disse tingene er vinteridrett, og kanskje først og fremst langrenn.

Bedrevitere? De norske damenes landslagssjef, Egil Kristiansen, gikk tidligere i høst ut og kritiserte svenskenes planlagte høydeopphold fram mot OL.

- For vår del hadde det ikke vært et alternativ å gjøre som svenskene, og jeg forstår at det kan bli reaksjoner på opplegget deres. Man behøver x antall døgn i høyden for å prestere i et OL i den høyden, sa han til NRK.

Svenskene har lagt mye penger i opplegget frem mot OL. 2,2 millioner kroner for å være nøyaktig. Den svenske sportssjefen, Peter Reinebo, mener denne kritikken er «typisk norsk».

- Norge har iblant den holdningen at de tror de vet best, og slår ned på hvordan vi velger å gjøre det. De skal få ha den holdningen. At de bruker energi på hvordan vi legger opp planene våre tror jeg er et resultat av respekt og uro, sier han til Aftonbladet.

- Akkurat som Northug Reinebo sier videre at han har sett dette fra nordmennene tidligere, men vil ikke ta det til seg.

- Nordmennene gjør det her for å skaffe seg et psykisk overtak. Det er akkurat som det Petter Northug driver med. Man kan ikke involvere seg i det, og man må ikke ta det på alvor, sier Reinebo.

Egil Kristiansen er derimot ikke enig i at dette handler om psykologisk krigføring.

- Nei, det er det virkelig ikke. Men vi har bestandig vært opptatt av å gjøre det vi anser som best. Om noen mener noe annet så er det helt i orden, sier Kristiansen.

HELT I ORDEN: Egil Kristiansen ville ikke brukt det samme høydeopplegget som svenskene frem mot OL. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HELT I ORDEN: Egil Kristiansen ville ikke brukt det samme høydeopplegget som svenskene frem mot OL. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer