Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

69 hundredeler fra VM-medalje

Aleksander Hetland med norsk rekord i svømme-VM i USA.

Nordmannen kom i mål på 54,44 sekunder og har all grunn til å være fornøyd etter at han kvalifiserte seg til finalen med 6. plass i semifinalene.

Det var en historisk plassering den unge nordmannen klarte, for aldri tidligere har noen nordmann gjort det bedre i et VM i svømming.

Det var virkelig et løp for historiebøkene, og ikke bare fordi Hetland satte norsk rekord.

- Jeg følte at løpet mitt var tilnærmet optimalt. Kanskje hadde jeg en litt forsiktig oppgang i butterfly, men jeg svømte betydelig bedre i rygg enn i semifinalen, sier Aleksander Hetland etter finalen natt.

Sloveneren Peter Mankoc vant gullet med 52,66 sekunder. Tyskeren Thomas Rupprath, som var suveren i semifinaleheatet til Hetland, fikk sølv, mens bronsen gikk til Thiago Pereira fra Brasil.

Rupprath kom i mål på tiden 53,35. Brasilianeren hadde 53,75, noe som betyr at det var forholdsvis langt fram til en plass på seierspallen for Aleksander Hetland.

Rent internasjonalt var det en ekstra fjær i hatten for Hetland at han slo den beste amerikaneren i finalen på hans hjemmebane. Ryan Lochte, som svømte for USAs ære, klarte sølv i OL i Aten, men i kortbane-VM gikk det på ingen måte så bra.

Han ble slått at Hetland med 5/100 og måtte ta til takke med en skuffende 5. plass. Det viser også at det var en virkelig sterk prestasjon Hetland sto for i Indianapolis.

(®NTB)

BESTE NOENSINNE:</B> Aleksanders Hetlands fjerdeplass i kortbane-VM i USA er bestenotering for en norsk svømmer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media