7. divisjonsspiller kan få VM-plass

Touré inne i varmen.

(Dagbladet.no:) Togo ligger på 56. plass på FIFA-rankingen. Norge ligger noen plasser opp - på 38. plass, men Togo skal til VM og vi må se på tv.

Etter tre 4. plasser på rad i VM-kvaliken, klarte afrikanerne endelig å kvalifisere seg i fjor. De vant hele sju av ti kamper, og kom foran Senegal i gruppa.

Landslaget har sterke bånd til Nigeria. De to spissene Adebayor og Oulfade Adekanmi er født i landet, og treneren Stephen Keshi var kaptein på Nigerias VM-lag i 1994.

Flere fra breddefotballen

Nå skal laget spille i afrikamesterskapet i Egypt, og med på laget har de noe som mildt sagt må kalles en overraskelse.

Ifølge NTB spiller Sherif Touré (24) til daglig i den tyske klubben Concordia Ihrhove, som holder til i 7. divisjon.

Gjør han sine saker bra i afrikamesterskapet kan det godt hende vi får se ham i VM til sommeren også.

24-åringen har tidligere spilt i 2. Bundesliga, for Hannover.

Han er ikke den eneste i troppen som spiller i lavere divisjoner. Massamesso Tchangai spiller for det italienske 4. divisjonslaget Benevento og Alaixys Romao spiller i Louhans-Cuiseaux i fransk 3. divisjon. 

Dagbladet.no retter

Vi kom tidligere i skade for å skrive at Sherif Touré i fjor prøvespilte for Brann. Dette viser seg derimot å være landsmannen Mamam Cherif Touré, som i dag spiller for den franske klubben Metz. Vi beklager feilen.

Under oppholdet i Bergen brukte Mamam Cherif Touré riktignok navnet Sherif Touré både i klubben og i lokalpressen. Prøvespillet ble avsluttet fordi han løy om alderen sin.

•Debatt:

Kan en spiller fra 7. divisjon bidra med noe i VM?

PÅ LAGET: Sherif Toure (draktnummer 10) sammen med lagkameratene i Togo før en kamp mot Iran i desember.