Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spurter ute av Giro d'Italia:

- 7 mil unna mål lå jeg 15 minutter bak

Da innså Andrea Guardini det personlige nederlaget.

MÅ VENTE LITT TIL: Andrea Guardini vant sin hittil eneste etappeseier i Giro d'Italia tilbake i 2012. Denne våren er sykkeleventyret på hjemmebane alt overstått for 28-åringen. AFP PHOTO / LUK BENIES
MÅ VENTE LITT TIL: Andrea Guardini vant sin hittil eneste etappeseier i Giro d'Italia tilbake i 2012. Denne våren er sykkeleventyret på hjemmebane alt overstått for 28-åringen. AFP PHOTO / LUK BENIES Vis mer

(procycling.no): 175 ryttere startet årets Giro d’Italia i Jerusalem. Da hadde både Filippo Pozzato (sykdom i nær familie, ble erstattet av Alex Turrin) og Kanstantsin Siutsou (velt under tempotrening) alt takket av.

Følg Giro d'Italia hos sykkelnettstedet procycling.no!

Underveis på den 4.-etappen var det også over for Bardiani-CSF-spurter Andrea Guardini.

Italieneren har slitt med feber og vond hals i forkant av rittet.

- Jeg kom meg igjennom en vanskelig natt, og jeg ønsket ikke å gi opp. Dessverre innså jeg da etappen startet at det kom til å bli veldig vanskelig. Med 70 kilometer igjen, var det 15 minutter opp til feltet. Jeg viftet med det hvite flagget og er veldig lei for det. Jeg hadde sett fram til å kjøre giroen, så jeg er dypt skuffet, fortalte Guardini etterpå.

Kongen av Langkawi

28-åringen, som har fartstid fra Farnese Vini, Astana og UAE tidligere i karrieren, vant en Giro d’Italia-etappe tilbake i 2012.

Han står også bokført med en fryktinngytende rekord fra Tour de Langkawi der han har tatt hele 24 etappeseirer. Også i år ble det to etappeseirer og poengtrøye under oppholdet i Malaysia.

Guardini er dermed kanskje kjent som en rytter for de litt mindre anledninger, samtidig håpet Bardiani-laget at kapteinen deres kunne gi Elia Viviani kamp til døra i massespurtene i Italia.

Det gikk dårlig mens han slet med sykdom. Mens Viviani vant begge duellene på de to flate etappene, var Guardini helt nede på 126. og 55.-plass.

Han kom også inn som siste rytter på tempoetappen. Slått med 2 minutter og 44 sekunder av Tom Dumoulin over 9,7 kilometer.

Mer trøbbel for Bardiani

Mandagens hviledag og transport vekk fra Jerusalem var altså ikke nok for å få Guardini på beina igjen. Nå blir det Paolo Simion, som ble nummer 12 under spurten i Eliat, som fortsetter med spurtansvaret.

Innledningsvis har Bardiani-laget lykkes med å plassere Enrico Barbin i klatretrøya. Det er likevel mer dårlig nytt fra det italienske laget.

Sammenlagthåpet Giulio Ciccone sliter fremdeles med ettervirkingene av en velt han pådro seg på trening dagen før avreisen til Jerusalem.

Det dreide seg hovedsakelig om skrubbsår og støtskader, men under den tøffe avslutningen i Caltagirone tapte han halvannet minutt til en del av konkurrentene.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media