Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

72 kilo og for tung for kombinert

OL-håpet Jonas (20) vraket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jonas Nermoen (20) er 175 centimeter høy og veier 72 kilo. Det er for tungt for Norges Skiforbund - som ikke vil satse på kombinerttalentet fram mot OL i Vancouver i 2010.

Det hjelper ikke at Nermoen nylig slo hele satsingsgruppa til skiforbundet i et testrenn på Lillehammer.

Teamsjef Kristian Hammer mener uansett at Nermoen ikke er verdt å satses på.

- Det er ingen tvil om at vekten spiller en viktig rolle når man skal fly på ski. Når det gjelder uttaket av gruppa man satser på mot Vancouver-OL var kroppsbyggingen et av punktene man vurderte, men det var ikke bare det. Vi vurderte hele personen og alle forhold rundt det å lykkes om fire år. Jonas har en kraftig beinbygging, og vi mente andre per i dag har større forutsetninger for å nå topplasseringer om fire år, sier Hammer til Oppland Arbeiderblad.

Sjokkert

Nermoen deltok på en audition på Toppidrettssenteret i sommer, hvor 18 kombinerttalenter gikk gjennom tester og samtaler. Basert på disse kriteriene tok man en avgjørelse om hvem som skulle på A- , B- og C-landslaget.

Nermoen havnet på C-landslaget - som ikke engang har egen trener.

- Jeg ble ganske sjokkert da jeg så at mitt navn ikke var på lista, men samtidig gjør dette at jeg blir ekstra motivert for å gjøre det bra, og jeg skal gjøre hva jeg kan for å bevise at jeg er god nok for dette laget, sier 20-åringen til Valdres.

Han innrømmer at følelsen av å sette hele satsingsgruppa til Vancouver-OL på plass var sjeldent god.

- På et testrenn her på Lillehammer nylig deltok hele vancouverlaget, og det var herlig å slå alle sammen. Jeg ble nummer to, bak Jan Christian Bjørn. Også han står utenfor dette laget, sier Nermoen.

Ikke den første

Nermoen er på langt nær det første norske idrettstalentet som får beskjed om at han er for tung. I august annonserte skihopper Daniel Forfang at han legger opp - blant annet fordi han var lei av slankepresset.

- Jeg har levd på et halvt eple til frokost, en lett salat til lunsj, salat med kylling til middag og et knekkebrød til kvelds - i tillegg til litervis av vann og kaffe, sa Forfang til Nordlys.

FOR TUNG: Jonas Nermoen (til høyre) banket nylig hele satsingsgruppa til Vancouver-OL i 2010. Selv får han ikke være med i den gruppa, fordi han veier 72 kilo.
<B>VRAKET JONAS:</B> Kristian Hammer deltok for Norge i Torino-OL så sent som i vinter. Nå er han blitt trener for kombinerttalenter som skal vinne medaljer for Norge i 2010 - men fant ikke plass til Jonas Nerdalen.