Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

72. plass i går - i dag slo Northug tilbake med å knuse konkurrentene

La taktikken på sykkeltur med Alexander Kristoff.

 VANT:  Petter Northug gikk til topps under fredagens 15 kilometer i Sandnes. Foto: Henrik Torjussen / Blinkfestivalen.
VANT: Petter Northug gikk til topps under fredagens 15 kilometer i Sandnes. Foto: Henrik Torjussen / Blinkfestivalen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): Lysebotn opp ble en tung tur for Petter Northug, som rullet over mål som 72. mann. Mange var derfor spent på formen til 29-åringen før dagens 15 kilometer i Sandnes sentrum under Blinkfestivalen.

Formiddagen brukte han til en treningsøkt sammen med spurtkongen Alexander Kristoff.

Foran fulle tribuner viste Northug at ingenting er i veien med formen. I det kruttsterke startfeltet, snek Northug seg opp i tetsiktet før sisterunden. På oppløpet rykket han fra samtlige. Dermed vant han i kjent Northug-stil foran de frammøtte publikummerne. Etterpå avslørte Northug hvor han kom opp med taktikken for kveldens løp.

- Den ble lagt på sykkeltur med Alexander Kristoff, sa Northug til publikum.

Sindre Sæter Hammerlund kapret 2. plassen. Foran finske Martti Jylhae.

«Pølsa» krasjet Etter løpet var Northug ikke tilgjengelig for pressen.

Like bra gikk det ikke for Øystein «Pølsa» Pettersen som endte på en 29. plass, nesten halvminuttet bak Northug. Underveis i løpet tok plutselig Oslo-gutten noen armhevninger.

- Jeg krasjet med en finne. Så det var det greit å ta noen armhevninger, siden jeg allerede lå nede, fleipet Pettersen etter løpet.

Kvåle vant for damene Barbro Kvåle gikk til topps på kvinnenes 10 kilometer. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg var først innpå oppløpet, men ingen av landslagsløperne hadde igjen noen krefter mot slutten. I tillegg til Kvåle snek Lotta Udnes Weng seg foran Jacobsen.

Flugstad Øsberg endte helt nede på en femteplass.

- Det var en dårlig spurt fra min side. Noen andre som hadde det giret jeg ikke hadde. Jeg stivnet skikkelig på oppløpet, sier Flugstad Østberg til Dagbladet.

Martin Fourcade vant skiskytterguttas fellesstart, mens Justine Braisaz fra Frankrike vant kvinnenes.

- Veldig stolt over å vinne her. Det har jeg aldri gjort før, sier Fourcade etter seieren.

 LA PLANEN SAMMEN:  På sykkeltur med Alexander Kristoff la Petter Northug planen som skulle sikre seier under Blinkfestivalen. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet.
LA PLANEN SAMMEN: På sykkeltur med Alexander Kristoff la Petter Northug planen som skulle sikre seier under Blinkfestivalen. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!