74-åringen angrep med krykka da erkefienden ville skvære opp

Fotballegendene har vært uvenner siden 1963. Se den absurde videoen.

(Dagbladet): Joe Kapp (73) og Angelo Mosca (74) har begge legendestatus i kanadisk fotball, som er en variant av «storebror» amerikansk fotball.

Sist fredag deltok de to veteranene på en bankett foran sluttspillfinalen i Grey Cup - et av de mest sette TV-programmene i Canada.

Arrangøren trodde det var en god idé å hente dem opp på scenen for å mimre litt om gamle dager, i all fordragelighet, men i stedet endte det med et skikkelig slagsmål.

Det gikk galt fra starten av, da Kapp forsøkte å gi Mosca en blomst. Den forsoningsgaven var han ikke særlig interessert i.

- Du kan dytte den opp i ræva di, brummet Mosca - og publikum lo hjertelig av det de nok trodde var en harmløs kommentar.

Latter ble til stillhet
Kapp ville ikke ta nei for et nei, og svarte med å dytte blomsten opp i ansiktet på sin gamle erkerival.

Det var som å vifte med en rød klut foran en illsint okse, og Mosca kom seg på beina før han svingte krykka si med stor kraft mot hodet til Kapp.

Kapp ville ikke være noe dårligere, og fulgte opp med å plante en knyttneve i ansiktet på den gamle forsvarskjempen, før han dyttet ham inn i sceneteppet og avsluttet med et spark i mageregionen.

Publikums latter forstummet brått, og de to kamphanene måtte til slutt dras fra hverandre.

- Sportsmanship! ropte Kapp ut til publikum mens Mosca ble hjulpet på beina.

Langsinte
De to har ifølge San Fransisco Chronicle vært bitre uvenner siden de selv gjorde opp om seieren i Grey Cup i 1963. Kapp var quarterback på British Columbia Lions, playmakertypen og nøkkelspilleren. Mosca var defensive tackle, sluggeren som sto fremst i forsvarsrekka.

GRETNE, GAMLE GUBBER: Her langer Angelo Mosca ut med krykka si, før Joe Kapp kontrer med en høyre hook og et spark i magen. Bildegrab: YouTube
GRETNE, GAMLE GUBBER: Her langer Angelo Mosca ut med krykka si, før Joe Kapp kontrer med en høyre hook og et spark i magen. Bildegrab: YouTube Vis mer

Ifølge Kapp satte Mosca inn en stygg takling på running-backen Willie Fleming, som nettopp hadde mottatt en pasning fra sin quarterback.

- Han var allerede nede. Det var skittent spill. Mosca traff Willie i hodet. Jeg stilte meg helt opp i ansiktet hans, og bannet til ham på engelsk og spansk. Willie vil fortsatt ikke snakke med ham, forklarer Kapp til avisa.

Noen vil kanskje hevde at de to pensjonistene er i overkant langsinte over noe som skjedde for 48 år siden, omtrent da The Beatles fikk sitt store gjennombrudd.

Men tonen var fiendtlig fra første sekund da de møttes igjen på banketten. Mosca har for øvrig også en fortid som wrestler.

- Jeg satt ved bordet, og han slengte noen «fuck you» til meg. Han var en wrestler, en profesjonell bølle, sier Kapp.

Han hevder Mosca traff ham i hodet med krykka, og sier han selv fikk inn en høyre hook og et spark i magen. Etterpå, da ting hadde roet seg litt, skal han ha bedt om unnskyldning.

- Jeg er ikke stolt av det. Men jeg startet det ikke, jeg har aldri startet en slåsskamp i hele mitt liv. Quarterbacker skal være smartere enn det. Og jeg startet ikke denne, insisterer han.