75-åring skal ha hjulpet Tour-rytter å bloddope seg

Ble formelt siktet for dopingbruk i dag.

BLIR TROLIG UTESTENGT: Samtidig som Remy di Gregorio er formelt siktet, ble en 75 år gammel lege i Marseille arrestert. Han skal ha blandet Di Gregorios blod med ozon for så å injisere blodet tilbake i kroppen hans.  Foto: AFP PHOTO/GERARD JULIEN
BLIR TROLIG UTESTENGT: Samtidig som Remy di Gregorio er formelt siktet, ble en 75 år gammel lege i Marseille arrestert. Han skal ha blandet Di Gregorios blod med ozon for så å injisere blodet tilbake i kroppen hans. Foto: AFP PHOTO/GERARD JULIEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den franske proffsyklisten Rémy Di Gregorio ble torsdag formelt siktet for brudd på dopingbestemmelsene.

På den første hviledagen i Tour de France tirsdag aksjonerte fransk politi mot hotellet til sykkellaget Cofidis, og Di Gregorio ble pågrepet.

Den 26 år gamle syklisten er siktet for besittelse av uautorisert medisinsk utstyr, fortalte hans advokat Dominique Mattei.

En 75 år gammel lege i Marseille er også blitt arrestert. Han har innrømmet å ha blandet Di Gregorios blod med ozon for så å injisere blodet tilbake i kroppen hans.

Legen er siktet for å ha brukt forbudte stoffer og forbudt behandling av en idrettsutøver. Han er også siktet brudd for på legepraksisen og blir værende i arrest.

- Utstyret som ble funnet hos Di Gregorio var injeksjonsutstyr for glukose. Dette er utstyr som kun kan benyttes av autorisert personell, opplyste dommer Jacques Dallest i domstolen i Marseille.

Hvis Di Gregorio blir funnet skyldig, risikerer han ett års fengsel og 28.000 kroner (3750 euro) i bot. Rytteren ble suspendert av lagets sitt etter at han ble pågrepet tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer