75-åring skal ha hjulpet Tour-rytter å bloddope seg

Ble formelt siktet for dopingbruk i dag.

BLIR TROLIG UTESTENGT: Samtidig som Remy di Gregorio er formelt siktet, ble en 75 år gammel lege i Marseille arrestert. Han skal ha blandet Di Gregorios blod med ozon for så å injisere blodet tilbake i kroppen hans.  Foto: AFP PHOTO/GERARD JULIEN
BLIR TROLIG UTESTENGT: Samtidig som Remy di Gregorio er formelt siktet, ble en 75 år gammel lege i Marseille arrestert. Han skal ha blandet Di Gregorios blod med ozon for så å injisere blodet tilbake i kroppen hans. Foto: AFP PHOTO/GERARD JULIENVis mer

Den franske proffsyklisten Rémy Di Gregorio ble torsdag formelt siktet for brudd på dopingbestemmelsene.

På den første hviledagen i Tour de France tirsdag aksjonerte fransk politi mot hotellet til sykkellaget Cofidis, og Di Gregorio ble pågrepet.

Den 26 år gamle syklisten er siktet for besittelse av uautorisert medisinsk utstyr, fortalte hans advokat Dominique Mattei.

En 75 år gammel lege i Marseille er også blitt arrestert. Han har innrømmet å ha blandet Di Gregorios blod med ozon for så å injisere blodet tilbake i kroppen hans.

Legen er siktet for å ha brukt forbudte stoffer og forbudt behandling av en idrettsutøver. Han er også siktet brudd for på legepraksisen og blir værende i arrest.

- Utstyret som ble funnet hos Di Gregorio var injeksjonsutstyr for glukose. Dette er utstyr som kun kan benyttes av autorisert personell, opplyste dommer Jacques Dallest i domstolen i Marseille.

Hvis Di Gregorio blir funnet skyldig, risikerer han ett års fengsel og 28.000 kroner (3750 euro) i bot. Rytteren ble suspendert av lagets sitt etter at han ble pågrepet tirsdag.

(NTB)