75 meter seiersmål

Før kampen handlet det om hvor dårlig han var som avslutter. Etterpå - etter hat-trick mot Liverpool og et seiersmål fra alle fotballjuvelers øverste skuff - handlet det om tilgivelse og glede.

LONDON (Dagbladet): Kevin Lisbies 3- 2 på The Valley står i dag øverst på lista over denne sesongens scoringer i Premier League. Foruten å være et utsøkt stykke fotballarbeid er det også et av lengste målene - om ikke det lengste - som noen gang er scoret i PL. 25 meter inn på egen banehalvdel begynte nemlig Charlton-spissen sitt enorme løp til seier.

Godt over 60 meter lenger fram, da han nærmet seg Liverpools 16-meter, bøyde han ballen inn i det lengste hjørnet.

Med til prestasjonen hører følgende faktum: Han hadde scoret to fra før, hadde løpt som ei bikkje i 83 minutter og hadde halve Liverpool i hælene. Likevel klarte han å beholde roen. Og ikke var det et øyeblikks lykke heller - seiersmålet var planlagt.

Fordi Kevin Lisbie hadde brukt den siste uka til å øve på akkurat slike avslutninger.

Bøy den som Lisbie

- Og det er det verste ved alt jeg har opplevd i løpet av denne kampen, sier Kevin Lisbie. - I hele forrige uke trente jeg mye på å bøye ballen inn i det lange hjørnet i fart. Og nå er det gjort - til 3-2 over Liverpool og vår første hjemmeseier for sesongen.

- Det skal bli vanskelig å toppe det øyeblikket der.

Derimot blir det lett å møte alle de Charlton-supporterne som har buet og skjelt ham ut fram til i går. Fordi han har misset sjanser. Nå er nemlig Kevin Lisbie plutselig helten over alle helter. Og sånn kan verden være - spesielt i Premier League.

Når et lite lag møter et stort lag og har den største spilleren.

- Det har ikke vært lett for meg, sier Lisbie. - Det er ikke hyggelig å bli buet ut av sine egne. Men manageren har hatt tro på meg og bedt meg om å være fokusert på den jobben jeg skal gjøre. I dag fikk jeg betalt for alt sammen.

Kjefter ikke

- Det er ikke ofte vi slipper inn tre, sier Liverpool-sjef Gerard Houllier. - Og det forteller at forsvarsspillet er for dårlig.

Førstkommende lørdag møter Liverpool Arsenal på Anfield. Om den kampen sier Houllier:

- Et være eller ikke være - en kamp som kan bestemme resten av sesongen.