Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- 75% sjanse for LSK-gull

LERKENDAL (Dagbladet.no): Nils Arne Eggen legger press på LSK før serieavslutningen. - Realistisk er det 75 prosent sjanse for dem, 25 for oss, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er stort press på Rosenborg før Brann-kampen. Et press de ikke har følt så ofte, fordi serien gjerne har vært avgjort langt tidligere. Og Champions League-kampene er mer en bonus enn noe de har måttet vinne.

- Jo, men presset var like stort før Lillestrøm-kampen. Det var en like avgjørende kamp. Vi har et veldig avslappet forhold til dette. Nå er det 75 prosent sjanse for Lillestrøm og 25 prosent for oss, sier Eggen til Dagbladet.no.

Psykolog Eggen

RBK-kaptein Erik Hoftun sa i nettmøtet med Dagbladet.nos lesere i dag at Rosenborg bare bruker én psykolog: Nils Arne Eggen. Men kapteinen tror ikke Eggens prosentregning dreier seg om å dempe presset.

- Nei, det er en realistisk vurdering. Vi har bare et par seire på de ti siste kampene på Brann stadion. Jeg tror ikke Lillestrøm avgir poeng mot Tromsø. Selv om TIL har ett lite håp enda, virker det som de mangler sjøltilliten som trengs. Og er det noen som har sjøltillit, så er det Lillestrøm.

Rosenborgs forberedelser fram mot skjebnekampen i Bergen blir helt normale. I dag har de en restitusjonsøkt etter gårsdagens etterlengtede Champions League-seier. Men selve kampen mot Brann blir alt annet enn normal.

Prestisjen avgjørende

- Det blir som en ny cupfinale. Selv om kampen ikke er så avgjørende for Brann, blir prestisjen avgjørende, nettopp fordi det er Rosenborg, mener Eggen.

Og treneren får igjen støtte, og utfylles, av sin kaptein:

- Det virker som Brann-spillerne er topp motivert. De vil sikkert revansjere en sesong som de nok ser som under pari ved å påvirke hvordan tabellen blir seende ut til slutt.

Om presset på Rosenborg, sier Hoftun:

- Vi kommer til å være veldig spent. Her kommer rutinen til å spille inn. Vi har vært ute en vinternatt før, og kommer ikke til å gå til kampen med høye skuldre.

Brann bør ha nerver

Han påpeker at Brann har sitt å spille for også utover prestisjen. En seier mot Rosenborg kan gi fjerdeplass, som vil bety Uefa-cupspill dersom Viking vinner cupfinalen.

- Brann har grunn til å ha litt nerver de også. Det står mye på spill også for dem. De kan redde sesongen med en seier mot oss, sier Erik Hoftun.

- Vi får håpe de blir preget av det.

(Dagbladet.no)

OPPTUR: Nils Arne Eggen kunne juble for seier mot Celtic. Søndag venter Brann i Bergen. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart