76,4 prosent sjanse for at Fredrikstad rykker rett ned

Ifølge Norsk Regnesentral.

I ALVORLIG TRØBBEL: Ifølge en sannsynlighetsberegning Norsk regnesentral har gjort for Dagbladet, er det 76,4 prosent sjanse for at Fredrikstad rykker direkte ned fra Tippeligaen førstkommende søndag. Her fra 1-0-seieren mot Rosenborg på Lerkendal sist helg. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
I ALVORLIG TRØBBEL: Ifølge en sannsynlighetsberegning Norsk regnesentral har gjort for Dagbladet, er det 76,4 prosent sjanse for at Fredrikstad rykker direkte ned fra Tippeligaen førstkommende søndag. Her fra 1-0-seieren mot Rosenborg på Lerkendal sist helg. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HØNEFOSS (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs Molde har allerede sikret seriegullet, og det aller meste taler for at Strømsgodset tar sølv og Rosenborg får bronse.

I bunnstriden i Tippeligaen er imidlertid situasjonen langt mer dramatisk når én runde gjenstår.

Stabæk har lenge vært klare for spill i Adeccoligaen neste år, men både Hønefoss, Sandnes Ulf, Sogndal og Fredrikstad kan ta følge med bæringene ned på nest høyeste nivå.

FFK i trøbbel Dagbladet har bedt seniorforsker Anders Løland og sjefsforsker Magne Aldrin ved Norsk Regnesentral gjøre sannsynlighetsberegninger for nedrykk og kvalikplass, og tallenes tale er klar:

Plankebyen kan fort bli uten Tippeliga-lag i 2013. Ifølge Løland og Aldrins beregninger er det 76,4 prosent sjanse for at FFK går rett ned og 15 prosent sjanse for at østfoldingene havner på kvalifiseringsplass.

Dette er riktignok hvis tabellen ser ut som i dag når søndagens runde starter. Hønefoss, med sine 33 poeng, kan nemlig bli trukket ett poeng på grunn av rot med oppholdstillatelsen til keeper Steve Clark.

Klubben har anket avgjørelsen til Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund, og forbundet håper at saken kan avgjøres før den siste runden spilles.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer