77 mill. for å trene Spurs

I dag ble nyheten alle har visst om lenge bekreftet. George Graham blir ny manager i Tottenham og skotten får godt betalt for bryet med å gjenreise London-laget. I følge engelske aviser er 4-års-avtalen han har underskrevet verdt 77 millioner kroner.

Tottenham kunngjorde ansettelsen da børsen åpnet i dag, og Steffen Iversen og Espen Baardsens nye sjef presenteres på en pressekonferanse senere på dagen. Leeds får en kompensasjon på 32 millioner fra Tottenham, penger det er ventet at Leeds bruker på å hente Gordon Strachan fra Coventry.

- Jeg vet ikke om det blir noen stor forskjell med ham som manager. Det blir kanskje litt omlegging av spillestilen, men jeg må uansett spille bra for å holde plassen. Det er mine prestasjoner som avgjør, sier Espen Baardsen, som ikke har truffet Graham tidligere.

I dag ble også Baardsen tatt ut i Nils Johan Sembs tropp til EM-kvalifiseringskampene mot Slovenia og Albania.

Utestengt

Grahams assient-trener David O'Leary tar over ansvaret på Elland Road i hvert fall i den første seriekampen hjemme mot Leicester lørdag. En ny manager vil ventelig være på plass til bortekampen mot Nottingham fjorten dager senere.

George Graham, som fyller 53 i desember, har kommet sterkt tilbake etter at han fikk sparken fra Arsenal i 1995 og ble utestengt fra all fotball i ett år. Bakgrunnen var at Graham privat mottok store beløp fra den norske agenten Rune Hauge i forbindelse med spillerkjøp.

Bare to måneder etter at utestengelsen var opphevet, i juli 1996, overtok han Leeds etter Howard Wilkinson. Graham fikk fart på laget igjen, og fjorårets femteplass for klubben til Alf-Inge Håland og Gunnar Halle ga spill i Uefa-cupen.

Graham spilte for Arsenal da laget vant The Double i 1971. I sine år som manager fra 1986-95 førte han klubben til to ligaseire, seier i FA-cupen, liga-cupen og den europeiske cupvinnercupen.

(NTB-Reuters)