Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

78-åringen har jogget hver dag i 52 år

Ron Hill begynte å løpe fem år før månelandingen. 52 år senere har han løpt en lengde tilsvarende seks jordkloder på tvers. 

REKORD: Motivert av OL-skuffelse, har Ron Hill (78) løpt hver dag i 19 032 dager. Foto: Mark Waugh / Alamy Stock Photo
REKORD: Motivert av OL-skuffelse, har Ron Hill (78) løpt hver dag i 19 032 dager. Foto: Mark Waugh / Alamy Stock Photo Vis mer

Året er 1964. Ron Hill fra Accrington i England har akkurat løpt maratonet i OL i Tokyo. Han kommer på 19. plass og er svært misfornøyd med sin egen prestasjon.

- Jeg visste at jeg hadde mye mer å gi, så jeg begynte å trene to ganger om dagen, hver eneste dag. Bortsett fra søndager, da løp jeg 30 kilometer, forklarer Hill til Ronhill.com.

Lørdag 28. januar 2017, etter 19 032 dager med løping hver eneste dag, tar han sitt første avbrekk.

Hill, som sliter med et ikke-diagnotisert hjerteproblem, forteller gjennom Streak Runners International at «hjertet mitt begynte å gjøre vondt under de siste 800 meterne, og det ble bare verre og verre».

- Jeg trodde jeg kunne komme til å dø, sier han.

Hill fullførte dagskravet på 1600 meter, men etterpå så han ingen annen utvei enn å ta sin første pause på 52 år.

- Det skyldte jeg kona mi, familien min, venner og meg selv.

Har trosset sykdom og skader

Hjertet til Hill er derimot ikke den første hindringen som 78-åringen har møtt på veien mot verdensrekorden. I 1993 var han involvert i et bilkrasj. Han brakk brystbenet, men heldigvis hadde han allerede tatt dagens løpetur tidligere samme dag. Neste dag var joggeskoene snøret på igjen.

Senere samme året må han også operere stortåa. Heller ikke dette setter en stopper for rekorden. Ved hjelp av en sønn og to gåstaver får han fullført dagskravet nok en gang.

Til BBC News Manchester kommer Hill med råd til de som sliter med motivasjonen.

- Med en gang det blir en vane så gjør du det bare. Kle på deg og gå ut døra. Det er mitt råd til alle - løp og innen fem minutter er du i ditt klyv og nyter det.

Vant Boston Marathon

Den lange løpsrekken er derimot ikke den eneste milepælen Hill har på samvittigheten.

I 1970 vant han Boston Marathon med tiden 2:10:30, rekord på den tiden. Med det ble han den første briten til å vinne det amerikanske maratonet.

På grunn av hans prestasjoner har han både fått en gate og et løp oppkalt etter seg selv i hjembyen Accrington.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling