<strong>MANCHESTER UNITEDS VIKTIGSTE:</strong> Michael Carrick var spilleren United savnet i fjor høst. Så lenge han er på banen tar laget ett poeng mer i snitt. Foto: AP/NTB Scanpix
MANCHESTER UNITEDS VIKTIGSTE: Michael Carrick var spilleren United savnet i fjor høst. Så lenge han er på banen tar laget ett poeng mer i snitt. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

78 dagers abstinens tok slutt med et ganske middels Manchester - United - den norske fotballsesongen er i gang

19 serierunder inn i Tippeligaen er sesongen som virkelig betyr noe her i landet i gang. Det er ikke fleip, folkens. Det er fakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United-Tottenham 1-0 (1-0).

460 REGISTRERTE NORDMENN var på Old Trafford og så Manchester United vinne sesongens tre første poeng. Det er ikke overraskende - Manchester United er Norges desidert største fotballklubb målt i registrerte supportere. Og når Norges nest største, Norges tredje største og alle andre engelske fotballklubber også er i gang med sesongen 2015/2016, er det slutt på abstinensene.

Selv om det er trist med tanke på norsk fotball, trist i den forstand at folk flest bryr seg mer om det som skjer i England enn her hjemme, er det også veldig til å forstå.

PREMIER LEAGUE ER verdens beste fotballprodukt. Punktum. Ja, Champions League er en internasjonal genistrek som generer enorme summer og global interesse parallelt med de store nasjonale ligaene, men i konkurranse med Premier League blir selv verdens største og viktigste klubbturnering for garnityr å regne. For ingenting selges for større summer og går bedre på betal-TV enn Premier League.

Se bare på TV2.

Det er en grunn til at kanalen satser som den gjør.

MANCHESTER UNITED ER en pengemaskin og er igjen på vei til å bli verdens største fotballklubb. Bare utstyrsavtalen klubben har med Adidas - 75 millioner pund over ti år - er på årlig basis nesten like stor som Norges Fotballforbunds omsetning på rundt en milliard kroner. Og selv om jeg ikke har alle budsjettene for 2015 i hodet er det ingen stor bom å påstå at Manchester Uniteds utstyrsavtale alene kunne finansiert hele Tippeligaen denne sesongen.

Mens inntektene til Wayne Rooney kunne finansiert Lillestrøm, Stabæk og Mjøndalen.

Minst.

I DET PERSPEKTIVET, FORDI tjenestene hans er lønnet ut av hvitøyet, burde han selvfølgelig bukt litt mindre på ballen da han fikk muligheten til å gi Manchester United 1-0 mot Tottenham. Men det gjorde han ikke. Han er ikke helt på ennå. Han er ikke Wayne Rooney på sitt skarpeste. Men posisjonen han hadde skaffet seg midt foran Tottenhams mål, sammen med mottaket av pasningen til Ashley Young, var nok til å hjelpe United til seier.

Fordi Tottenham-back Kyle Walkers desperate forsøk på å få ballen vekk før Rooney hadde brukt den tida han ikke hadde, endte med selvmål.

MANCHESTER UNITED VAR ikke gode mot Tottenham. Fortsatt går butikken mye bedre enn laget. Og hadde Spurs vært litt skarpere da de ved noen hissige anledninger stjal Uniteds ballbesittelse det første kvarteret, kunne de fort scoret et par mål.

Og vunnet kampen.

MICHAEL CARRICKS BETYDNING for United ble for alle å se da han kom tilbake etter ankelbruddet i november forrige sesong. Jeg har sett en statistikk der forskjellen på Manchester United med og uten Carrick var et helt poeng 2014/2015. Med vant laget 2,44 poeng per kamp - uten 1,44. Og leker man med de tallene kan man regne seg til at Manchester United ville vunnet ligaen i mai om Michael Carrick hadde spilt alle kampene forrige sesong.

Viktigheten av Carrick så du også den timen han spilte mot Tottenham.

FOR MEG VAR han banens beste spiller de 60 første minuttene. Tottenhams Christian Eriksen var briljant de første 20, Harry Kane hadde noen strålende involveringer før han ble alene, og ettersom tida gikk vokste også Uniteds Juan Mata seg stadig mer inn i kampen. Før midtstopper Chris Smalling, som var solid og trygg hele veien, til slutt viste defensive en mot en egenskaper som gjorde en tung og presset slutt litt lettere for hjemmelaget.

Sammen med keeperreserven Sergio Romero.

DET BETYR AT Michael Carrick spille for Manchester United når han er frisk. Han er selve balansen i laget. Og tryggheten. For ikke å snakke om ballvinneren som leser motstanderen, bryter pasninger og som kan starte overganger Manchester United må lære seg å ta. Og med en ballvinner til i Morgan Schneiderlin, som tar absolut alle dueller uen å blunke, har United et overgangsvåpen til.

Og da er det plutselig ikke plass til Bayern-signeringen Bastian Schweinsteiger.

DET SISTE ER selvfølgelig et luksusproblem. Schweinsteiger på sitt beste er en strålende fotballspiller. Men der han er nå, som da han mistet ballen og ga Tottenham en god overgangsmulighet Chris Smalling håndterte mesterlig, er han mest et problem.

Synonymt med et Manchester United som slapp unna med skrekken.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer