OVERLEVDE ALENE: Åtte år gamle Martunis overlevde i 19 dager alene etter tsunamien i 2004. Ønsket om å bli fotballspiller gått i oppfyllelse. Foto: AFP PHOTO/Jewel SAMAD/ NTB Scanpix
OVERLEVDE ALENE: Åtte år gamle Martunis overlevde i 19 dager alene etter tsunamien i 2004. Ønsket om å bli fotballspiller gått i oppfyllelse. Foto: AFP PHOTO/Jewel SAMAD/ NTB ScanpixVis mer

8 år gamle Martinus overlevde alene i 19 dager etter tsunamien. Nå har mirakelgutten fått kontrakt hos europeisk klubb

- Har oppfylt drømmen min.

(Dagbladet): Historien om åtte år gamle Martunis gikk verden rundt i starten av 2005.

19 dager etter tsunamien, som krevde 230 000 menneskeliv, ble den lille gutten funnet av et redningsteam i Banda Aceh-provinsen i Indonesia.

Da flodbølgen slo til klamret åtteåringen seg til ulike gjenstander før han ble tatt av vannet.

Martinus vandret deretter alene i de 19 dagene etter tsunamien - hvor han overlevde på det lille av mat han kunne finne.

Ville bli fotballspiller Mirakelgutten, som var helt uttrøket og med full av myggstikk, ble funnet ikledd den portugisiske landslagsdrakta, med navnet til Rui Costa på ryggen.

Det førte til at Martinus et halvt år senere ble invitert til å se Portugal spille mot VM-kvalifiseringskamp mot Slovakia. Det ble også starten på et tett bånd mellom den lille gutten og hans største forbilde, Cristiano Ronaldo.

Fotballstjernen har møtt gutten flere ganger etter 2005 og hjulpet familien med å få bygget seg nytt hus.

HJELP: Martunis har møtt sitt store idol Cristiano Ronaldo flere ganger, og Real Madrid-stjernen har hjulpet familien med å få bygget hus. Foto: AP Photo / Firdia Lisnawati / NTB Scanpix
HJELP: Martunis har møtt sitt store idol Cristiano Ronaldo flere ganger, og Real Madrid-stjernen har hjulpet familien med å få bygget hus. Foto: AP Photo / Firdia Lisnawati / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var ikke redd hele tiden, fordi jeg hadde et sterkt ønske om å være i live for å møte familien min igjen og for å bli en profesjonell fotballspiller, skal åtteåringen ha fortalt pressen som intervjuet gutten etter at han ble funnet.

Til Sporting Lisboa Og nå, som 17-åring, har drømmen gått i oppfyllelse for mirakelgutten fra Indonesia. I går skrev han kontrakt med det portugisiske laget Sporting Lisboa, hvor han er tiltenkt en plass på U19-laget.

I tillegg til en akademiplass, skal 17-åring fortsette å gå på skole, skriver Observador.

I går kveld ble den fortsatt unge gutten presentert som klubbens nye spiller.

- Jeg er veldig glad for å komme til Sporting - som har oppfylt drømmen min. Jeg setter stor pris på denne muligheten, sa Martunis, ifølge klubbens hjemmeside.