ETT MÅL: Strømsgodsets Marcus Pedersen satser alt på fotballen. 

Foto: ARNT E. FOLVIK
ETT MÅL: Strømsgodsets Marcus Pedersen satser alt på fotballen. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

8 av 10 elitespillere har droppet høyere utdanning

- Oppsiktsvekkende og skremmende.

||| 80 prosent av spillerne i eliteserien spiller fotball på heltid. Under 20 prosent av de 372 spillerne i eliteserien tar eller har utdanning etter videregående skole.

- Jeg er overrasket over tallene, og jeg synes de er oppsiktsvekkende. Jeg tror også at fotballspillere kan bli bedre utøvere dersom de for eksempel tar en utdanning ved siden av fotballen, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen til Adresseavisen.

Strømsgodset-spissen Marcus Pedersen satser på at mål og ikke studiepoeng skal fylle bankkontoen. Hittil i sesongen er det blitt seks seriemål. Bare fem spillere har flere nettkjenninger.

- Jeg satser alt på fotball. Gjør man det bra, ramler pengene inn i kassen. Da trenger man ikke utdanning, sier 20-åringen til Aftenposten.

I NISO liker man utviklingen dårlig.

- Utviklingen er skremmende. Som fotballspiller er du ferskvare. Interessen fra publikum og mediene kan være enorm. Men så går du ut på dato og da er det ingen som bryr seg, advarer NISO-leder Joachim Walltin.

- Mange hos oss tjener et sjusifret beløp i året. Da forventer vi å være førsteprioritet, men vi ønsker å legge til rette for utdanning, sier Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen til Aftenposten.

På kvinnesiden er det bare 2,9 prosent som spiller fotball på heltid. Hele 34,6 prosent av spillerne tar høyere utdanning ved siden av livet som fotballspiller.

(NTB)