Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

8 av 10 Premier League-managere tror United vinner

Men de fleste velger en helt annen klubb som årets lag.

RESPEKTERT: Ikke bare tror Premier League-manageren at Alex Ferguson og Manchester United får et nytt ligagull, de mener også at skotten er tidenes manager i ligaen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
RESPEKTERT: Ikke bare tror Premier League-manageren at Alex Ferguson og Manchester United får et nytt ligagull, de mener også at skotten er tidenes manager i ligaen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

(Dagbladet): Med åtte kamper igjen å spille leder Manchester United Premier League med fem poeng på Arsenal, en relativt komfortabel avstand i toppen av tabellen.

Arsenal har kanskje en kamp til gode på ligalederen, men blant managerne i engelsk toppdivisjon er det få som tror at Arsene Wengers menn klarer å ta igjen United.

Managerforeningen LMA og sponsor Barclays har gjennomført en undersøkelse blant 15 av de 20 managerne i Premier League, og svaret når det gjelder årets ligamester er klart:

80 prosent tror Manchester United holder unna helt til slutt. Bare syv prosent tror henholdsvis Chelsea og Arsenal kan true gullets ferd til Old Trafford.

Van der Vaart årets kjøp
Undersøkelsen, som er gjengitt av Independent, gir imidlertid flere interessante resultater.

Managerne tror kanskje United spaserer inn til gullet, men 80 prosent av dem holder Blackpool som sitt «årets lag».

60 prosent svarer samtidig at de mener sterkere tropper rundt om i klubbene er grunnen til at Premier League er så jevn denne sesongen, mot bare syv prosent som tror årsaken er at topplagene har blitt dårligere.

Tottenhams Rafael van der Vaart er det soleklare valget når managerne blir bedt om å peke ut årets kjøp i engelsk toppfotball, 80 prosent velger seg nederlenderen, mens Arsenals Jack Wilshere er den unggutten som har imponert flest (60 prosent).

Ferguson tidenes manager
Managerne har også blitt bedt om å vurdere de største navnene i Premier Leagues snart 20 år gamle historie.

86 prosent mener Alex Ferguson er den beste manageren i den historien - 26 prosent mener han er den beste manageren noensinne.

Samtidig er det et annet Manchester United-medlem som vurderes som Premier League-historiens beste spiller noensinne, 47 prosent peker på Ryan Giggs, nærmest kommer Eric Cantona med 27 prosent av stemmene.

Managerne er også spurt om hvilken spiller de ville kjøpt om de kunne velge fritt: Det er kanskje ikke så overraskende at flest svarer Leo Messi (46 prosent).

Wayne Rooney, Cesc Fabregas og Nemanja Vidic deler andreplassen på den lista med 14 prosent hver.

Ferguson mener ligaen er tøffere
Manchester United-sjef Alex Ferguson lar seg neppe blasere av at han har så mange managere i ryggen, men skotten er naturlig nok fornøyd med hvordan denne sesongen forløper så langt.

- Vi er med i alt. Vi er i semifinalen i FA-cupen, vi er i kvartfinalen i Champions League, og vi leder ligaen, så statistisk sett gjør vi det veldig bra, sier Ferguson, ifølge Daily Mail.

Det eneste som bekymrer noe er borteformen, ettersom laget hans bare har vunnet fire kamper på fremmed gress denne sesongen.

- Vi har vært skuffende borte, men man må kanskje medgi at ligaen er litt tøffere enn mange tror, og topplagene har det ikke så lett som de hadde det tidligere. Innspurten er alltid vanskelig, det spiller ingen rolle om det er bortekamper eller hjemmekamper, sier Ferguson, som vet at United har fire bortekamper på programmet mot slutten.

PS! The Sun har detaljerte resultater fra undersøkelsen.

POPULÆRE: Blackpool har sjarmert mange av managerne i engelsk toppdivisjon. Her Elliot Grandin i duell med Manchester Citys Nigel De Jong.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
POPULÆRE: Blackpool har sjarmert mange av managerne i engelsk toppdivisjon. Her Elliot Grandin i duell med Manchester Citys Nigel De Jong.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media