8. plassen som er gull verdt

LAHTI: - For meg er dette en seier. Åttendeplassen er som å ta gull. Schmitt og Malysz skal jeg slå siden, sier Henning Stensrud (23) etter gårsdagens lyspunkt i den store VM-bakken.

Søndag gikk han på hodet i den lumske Lahti-vinden, og fikk seg en karamell. I går hoppet han tøft, og fikk belønning for motet.

- Jeg var sistemann som kom med på laget, og hadde ingen ting å tape. I begge hoppene satset jeg alt. I finaleomgangen fikk jeg litt mer luft og la på fire og en halv meter til 118, sier Henning Stensrud.

I sommer hoppet han veldig bra på plast. I Grand Prix-rennet i Sapporo var han helt oppe på andreplass. Problemene kom på overgangen fra plast til snø.

Skiflyger

- Det begynte å løsne litt i NM. I verdenscupen har jeg 15. og 16. plass fra Harrachov som besteinnsats. Nå skal jeg jobbe knallhardt framover og prøve å ta ytterligere innpå supertrioen Schmitt, Malysz og Ahonen. Medalje kan jeg ikke håpe på før i OL-vinteren 2002, sier Henning Stensrud.

Han er en bedre skiflyger enn hopper. Derfor gleder han seg allerede til v-cupskiflygingen i Oberstdorf og Planica i mars.

- Rekorden min på 201,5 meter har stått i fire år. Den har jeg et alvorlig ønske om å slå allerede i vinter. Nå gjelder det å bygge videre på den positive opplevelsen og selvtilliten jeg fikk i går, sier Henning Stensrud.

Uten selvtillit

Avstanden til gullvinner Martin Schmitt var 24 meter og 49,7 poeng.

- Forskjellen på trioen Schmitt, Malysz, Ahonen og meg, er først og fremst selvtilliten. Mens de hopper som klokker, har jeg slitt med både troen og teknikken. Men det hjelper med dager som den i dag, sier Henning Stensrud.

Hoppledelsen gleder seg også over oppmuntringen.

- Hoppingen til Henning var et livstegn. Men jeg er ikke i himmelen etter en åttendeplass, sier landslagstrener Ludvik Zajc.

<B>SELVTILLITHenning Stensrud var strålende fornøyd med 8.plassen i går. - Forskjellen på trio Schmitt, Malysz, Ahonen og meg, er først og fremst selvtilliten.