Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

8 ting Solskjær må ta tak i med en gang

Cardiff-sjefen får nok å henge fingrene i.

PÅ JOBB I DAG: Ole Gunnar Solskjær får sin første dag på treningsfeltet med spillerne i dag, og ifølge WalesOnline, så har den nye Cardiff-manageren ikke mye tid å kaste bort. Foto: AP / NTB Scanpix
PÅ JOBB I DAG: Ole Gunnar Solskjær får sin første dag på treningsfeltet med spillerne i dag, og ifølge WalesOnline, så har den nye Cardiff-manageren ikke mye tid å kaste bort. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær ble i går presentert som ny manager i Cardiff, og i dag har sin første dag med spillerne ute på treningsfeltet.

Der kommer han sikkert også til å gjøre seg opp en mening om en startellever til FA cup-kampen borte mot Newcastle i morgen.

Sportssjefen i WalesOnline, Paul Abbandonato, kjenner klubbens styrker og svakheter godt, og har satt opp en liste med åtte punkter som han mener Solskjær må se nærmere på med en gang.

* En ny venstreback.
Den forrige manageren, Malky Mackay, hadde stor tillit til Andrew Taylor, men ifølge Abbandonato så trenger Cardiff sårt å styrke seg på denne posisjonen.

Declan John er et stort talent, men det etterlyses en venstreback som er stødig bakover, men som også kan være med offensivt.

* En ny midtstopper.
Det etterlyses en ny makker til Steven Caulker i midtforsvaret. Ben Turner hevdes å miste ballen altfor enkelt, og på dette nivået får det som regel konsekvenser i form av baklengsmål.

* Han må få det beste ut av Kim.
Den sørkoreanske midtbanespilleren Kim Bo-Kyong gikk til Cardiff etter sommer-OL i London i 2012, hvor han også deltok. Under Malky Mackay ble Kim ofte brukt i forskjellige posisjoner.

Under den midlertidige manageren David Kerslake ble han benyttet som framskutt offensiv  midtbanespiller, en posisjon som tilsynelatende passer han best.

* Bruke eller vrake Whittingham?
Midtbanespilleren Peter Whittingham er en effektiv mann på dødballer, men har ofte blitt plassert ut på høyresiden for å finne en plass til han på laget. Samtidig er det ikke plass til både Whittingham, Kim, Jordan Mutch og Gary Medelin på samme midtbane.

Én må vrakes. Og dilemmaet står mellom Whittingham og Kim.

* Andreas Cornelius.
Den danske spissen kostet klubben rundt 80 millioner kroner, men har ikke slått til skikkelig i Cardiff. Klarer Solskjær å stille inn skuddfoten til dansken, eller blir han nødt til å kvitte seg med han?

* John Brayford.
Backen ble hentet fra Derby for 20 millioner kroner i sommer, og skulle etter sigende være den beste backen i Championship.

I Cardiff har han ikke fått mye tillit. Ble heller ikke valgt mot Arsenal, selv med Kevin Theophile ute med skade.

* Januarkjøp.
Cardiff-eier Vincent Tan stolte ikke helt på Malky Mackay når det kom til overganger, men Solskjær skal være lovet solid støtte på overgangsmarkedet nå i januarvinduet.

* Taktikk.
Cardiff er blitt kritisert for defensiv og kjedelig fotball under Mackay. Så har de også bare scoret 15 mål på de første 20 ligakampene. Det er nest færrest i ligaen.

Solskjær var i går veldig klar på at han ønsker at laget skal spille offensiv og positiv fotball. Og han likte det han så av laget i kampen mot Arsenal 1. nyttårsdag. Cardiff tapte riktignok 0-2 i London, men Arsenal fikk hull på byllen først to minutter før full tid.

- Det er en flott gruppe spillere. Jeg er heldig som skal være manageren deres i Premier League. Jeg håper å inspirere dem, få dem til å spille fotball slik jeg ønsker at fotball skal spilles, sa Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen i går.

Solskjær ble av mange frarådet til å ta jobben i Cardiff, på grunn av klubbens meget eksentriske eier, Vincent Tan, som blant annet har skiftet draktfarge (fra blå til rød) og logo til klubben. Men Solskjær var aldri i tvil om at Cardiff er det rette valget for han etter tre suksessrike år i Molde.
 
- Han er eieren. Han vil at klubben skal være suksessrik. Han bekreftet overfor meg at han vil ta klubben framover, og få inn stabilitet og kontinuitet, sa Solskjær i går om den malaysiske klubbeieren.