Eliteserien

- 80 millioner? Ja, takk

Molde-vikar Erling Moe om spekulasjonene rundt Ole Gunnar Solskjær. United-kompensasjon på 80 millioner kroner kan ta klubben til nye høyder.

MOLDE-DUO: Erling Moe (til venstre) forteller at han ramlet da Ole Gunnar Solskjær fortalte han var tilbudt jobben i Manchester United.    Moe fungerer nå som hovedtrener i Molde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MOLDE-DUO: Erling Moe (til venstre) forteller at han ramlet da Ole Gunnar Solskjær fortalte han var tilbudt jobben i Manchester United. Moe fungerer nå som hovedtrener i Molde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Moldes vikar som hovedtrener, Erling Moe (48), er «meget usikker» på om Ole Gunnar Solskjær kommer tilbake til klubben.

Dersom Solskjær blir permanent trener i Manchester United, vil Molde angivelig få en kompensasjon på 80 millioner kroner. Det melder blant annet Sky News. Stemmer beløpet løftes klubben opp på et nytt nivå.

- 80 millioner kroner? Det får jeg jo bare håpe på. Får jeg disponere pengene, må jeg tenke over hva vi skal gjøre. Men ærlig talt: Jeg vet ikke fakta i sånne saker, sier Moe til Dagbladet.

Vi møter ham på et kickoff for Eliteserien på Ullevaal stadion. Dette ble arrangert før EM-kvaliken mellom Norge og Sverige tirsdag kveld. Til helga ruller den norske fotballen igjen. Molde møter Sarpsborg 08 borte, og Stabæk-trener Henning Berg er krystallklar:

- Molde er store favoritter denne sesongen!

HAR FÅTT JOBBEN: Dagbladet TV møtte Ole Gunnar Solskjær i Manchester for to uker siden. Da svarte han på spørsmål om kritikken og om jobben. Reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer

Moe rykket opp som nummer én etter at Solskjær ble kontaktet av United før jul. Han legger ikke skjul på at det var en uvirkelig beskjed å få for klubben.

- Den dagen det ble offisielt, ringte Ole meg på morgenkvisten. Det gikk fort i svingene, så han sa bare: «Nå må du sette deg ned.» Det gjorde jeg ikke. Jeg ramlet. Jeg syntes det var utrolig artig for Ole.

Solskjær ble midlertidig United-trener 19. desember etter at José Mourinho fikk sparken. I utgangspunktet skal han være dette ut sesongen. Så skal han etter planen tilbake til Molde. Men flere engelske medier hevder at United allerede har gitt Solskjær jobben permanent, uten at dette er offisielt.

- Jeg er meget usikker på om han kommer tilbake. Noe annet tror jeg vil være dumt å si. Alle i Molde ønsker Ole alt godt - fra eiere, til spillere og trenere. Vi vil virkelig at dette skal gå veien for Ole. Så får vi se hvordan det ender.

På besøk

Moe forteller at de to snakker sammen ofte. Men så lenge Solskjær trener verdens største klubb, er det vanskelig å involvere seg ett hundre prosent i det som skjer i Molde.

- Jeg besøkte ham i Manchester rett etter nyttår. Jeg var på treningsfeltet Carrington og på kamp. Det var artig. Det er litt andre forhold enn hva vi er vant til. Jeg traff Paul Pogba og «hele sulamitten». Det er bestandig interessant å se hvordan de beste i verden gjør det.

HILSEN: Dette sier Arne Scheie til at Ole Gunnar Solskjær nå har signert en treårskontrakt som manager for Manchester United. Video: Privat Vis mer

- Hva tenker du om Solskjærs resultater med United?

- Jeg trodde ikke de skulle stige til værs, slik de har gjort. Men – fra første stund – var jeg overbevist om at dette var et lurt valg av United. Du ser at det er en god match.

Moe fortsetter:

- Molde er én ting: Men for norsk fotball tror jeg det bare bringer godt med seg å ha en person i et sånt utstillingsvindu. Det gjelder både for unge spillere og trenerstanden.

Suksess

Moe har vært Moldes toppmann tidligere, med suksess.

Laget tok seriegull både i 2011, 2012 og 2014. Denne sesongen tror flere eksperter at det er duket for et nytt gull. Selv har klubben som mål at den skal være blant de tre beste i serien hvert år.

STABÆK-TRENER: Henning Berg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STABÆK-TRENER: Henning Berg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Om ambisjonene sier Moe:

- Det jeg først og fremst ser på er hva jeg trenger å forbedre. Og det er bunnivået. Det må bli høyere enn hva det har vært. Stabiliteten må også bli bedre. Jeg regner med at vi skal kjempe helt der oppe. Jeg ser på helheten. Jeg mener vi har utviklet både stallen og enkeltindivider gjennom vinteren. Jeg er fornøyd med det som har skjedd.

- Store favoritter

Da Dagbladet loddet stemningen blant trenerne i Eliteserien tirsdag ettermiddag, var Stabæk-trener Henning Berg mest klar:

- Molde er store favoritter. De har den beste troppen og det beste laget. De har hentet flere gode spillere, blant andre Ohi fra Stabæk. Klubben har kontinuitet på trenersida. Bak dem kommer Rosenborg, Sarpsborg 08 og Brann, spår Berg.

ELITESERIEN

Lørdag: Odd-Brann (kl. 15.30), Vålerenga-Mjøndalen (kl. 18.00).

Søndag: Viking-Kristiansund, Strømsgodset-Haugesund, Sarpsborg 08-Molde, Ranheim-Tromsø (kl. 18.00), Bodø/Glimt-Rosenborg (kl. 20.00).

Mandag: Stabæk-Lillestrøm spilles (kl. 19.00).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer