Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kåre Høsflot heiet barnebarnet fram i Tour de Ski

800 meter nedi bakken sto morfar og skrek. Men han husker ikke hva

Morfar og trener Kåre Høsflot var blank i øynene etter barnebarnets bragd i Val di Fiemme.

SLITEN: Johannes Høsflot Klæbo var rett og slett skikkelig sliten da han kom i mål på toppen av alpinbakken i Val di Fiemme. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLITEN: Johannes Høsflot Klæbo var rett og slett skikkelig sliten da han kom i mål på toppen av alpinbakken i Val di Fiemme. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo (22) ble søndag historisk som den yngste Tour de Ski-vinneren noensinne.

Han la ikke skjul på at han var fryktelig sliten, og mener han aldri så toppen av bakken. Men dit kom han - 16 sekunder før Sergej Ustjugov. Simen Hegstad Krüger tok tredjeplassen.

NÆRT FORHOLD: Johannes Høsflot Klæbo og morfar Kåre Høsflot. Her under boklansering i høst. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
NÆRT FORHOLD: Johannes Høsflot Klæbo og morfar Kåre Høsflot. Her under boklansering i høst. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

800 meter unna mål, i et av de bratteste partiene i alpinbakken i Val di Fiemme, sto morfar og trener Kåre Høsflot.

- Men hva jeg skrek, vet jeg ikke. Stemmen min bærer ikke så langt, så jeg skrek det jeg greide, sier Kåre Høsflot til Dagbladet.

Nervøs

Så løp han de 800 meterne til toppen.

Barnebarnet hans har vunnet stort sett det som går an, men Høsflot var blank i øynene i møte med pressen etter rennet.

- Jeg var nervøs. Dette var litt av en affære, sier Høsflot.

Johannes Høsflot Klæbo tapte mye til russiske Sergej Ustjugov som jaget bak, men det holdt akkurat. Klæbo kom seg altså først over målstreken.

- Jeg er sliten. Det var skikkelig tungt. Det var vondt å høre at Sergej også gikk så fort. Jeg følte det aldri tok slutt. Jeg ble skikkelig stiv på slutten. Jeg er glad han holdt seg bak, gliser Klæbo overfor NRK.

Mer kynisme
Kåre Høsflot har fulgt barnebarnet gjennom hele Tour de Ski. Da Dagbladet snakket med ham helt i starten, var han usikker på om unge Klæbo skulle fullføre.

- Vi har ingen erfaring med Tour de Ski og må se hva den videre kroppslige utviklinga blir, om han blir veldig sliten. Han må restituere veldig fort, men du ser jo hva som skjer. Han får ikke gått rett på restitusjon, sier bestefar Høsflot.

Men det gikk tydeligvis veldig greit. Men morfaren varslet likevel mer kynisme fra 22-åringen.

- Han kunne kanskje vært litt mer kynisk, han må jo tilfredsstille blant andre dere, sier Høsflot.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!