8000 kalorier dagen

Deltakerne i Rally Dakar hadde hviledag i går og kjørte bare 50 mil. Pål Anders Ullevålseter bruker den ekstra tida til å spise, hvile og spise. Opptil 8000 kalorier.

Toppløperne er slett ikke glade for den ekstra hvilen, men klager over manglende rytme. Ullevålseter er rastløs og ville gjerne kjørt hver dag. Isteden mekker han sykkel, hviler og spiser.

- Jeg skal ha i meg rundt 7000 kalorier om dagen. Ofte er det liten tid og vanskelig å få i seg alt. Når jeg først får tid er det viktig å spise mest mulig, sa Ullevålseter til Dagbladet før løpet.

Motorsyklisten har med seg spesiallaget mat til hele løpet og spiser daglig mellom seks og åtte tusen kalorier. Det tilsvarer dobbel dose frokost, lunsj, middag og kveldsmat i tillegg til en god del sjokolader underveis.

Stor opplevelse

Ullevålseter og de andre deltakerne måtte kjøre 50 mil i går, men det er ingen tidtaking på distansen. Løypa gikk ikke i ørkenen, som de andre etappene, men ble kjørt på vanlig vei.

- Vi kjørte gjennom mange små landsbyer der innbyggerne sto utenfor og heiet oss fram. Det var en stor opplevelse, forteller Ullevålseter på sin hjemmeside.

I morgen er det full fart igjen med en relativt kort og veldig rask etappe. Det er ikke Ullevålseters beste side, han foretrekker de mer tekniske etappene.112 av 195 deltakere har nå brutt løpet.

KJØRTE IKKE: Ei geriljagruppe i Mali tvang arrangøren til å avlyse to etapper av rallyet. Både deltakere og motorsykler ble fraktet med fly gjennom Mali, men i morgen er det full gass igjen.