805 NFL-spillere arrestert siden 2000. Derfor var september spesiell

Én måned i sesong uten arrestasjoner.

INGEN ARRESTERT: September ble den første måneden i sesong der ingen NFL-spillere ble arrestert på 15 år. Foto: NTB Scanpix
INGEN ARRESTERT: September ble den første måneden i sesong der ingen NFL-spillere ble arrestert på 15 år. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Amerikansk fotball, NFL, er en liga der det sjelden er mangel på dramatikk - både utenfor og på banen.

Så langt i 2015 har hele 33 spillere vært arrestert for ulike grunner, blant annet for å ha avfyrt våpen på offentlig sted, krasjet bil i fylla, for å ha drept eks-kjærestens hund, en rekke fyllekjøringer, besittelse av marijuana og vold.

Til tross for mange mørke episoder, kan ligaen glede seg over følgende gode nyhet:

September i år er den første måneden på 15 år der ingen spillere ble arrestert i sesong, skriver Fox Sports, som siterer Reuters-journalist Mike Rosenberg - som har tatt en nøyere titt på statistikken.

Les også: Overlater ingenting til tilfeldighetene: Tar med eget dopapir på England-tur

805 arrestert siden 2000 Rosenberg skriver på Twitter at det de 11 siste årene kun har vært to måneder der ingen NFL-spillere har blitt arrestert - september 2015 og juli 2009.

I en komplett oversikt publisert av USA Today kan man se hvilke 805 spillere som har blitt arrestert siden 2000, for episoder som er grovere enn å ha kjørt for fort.

Listen viser navnet på spilleren, klubb, dato for arrestasjonen, hva grunnen til arrestasjonen var, og hva utfallet av saken ble.

Den siste NFL-spilleren som er blitt arrestert var San Fransiscos Ahmad Brooks, som ble arrestert 26. august for et seksuelt overgrep på en kvinne som skal ha funnet sted i hjemmet til en lagkamerat i desember 2014.

Grove episoder Det siste året har vært preget av flere store saker med NFL-spillere involvert, der den mest alvorlige har Aaron Hernandez som hovedperson. Den tidligere NFL-spilleren ble i vår dømt til livsvarig fengsel for mord, og siktet for dobbeltdrap. Han ble også funnet skyldig i ulovlig besittelse av skytevåpen og ulovlig besittelse av ammunisjon.

Baltimores Ray Rice fikk en tøff tid i september i fjor etter at en video der han banket sin forlovede i en heis ble lekket på nettet. Rice fikk i første omgang kun to kampers utestengelse for volden, før han ble utestengt fra laget da videoen ble kjent for allmenheten.

Adrian Peterson slapp i november fengsel for å ha slått sin fire år gamle sønn med en grein. NFL-spilleren ble ilagt en bot på 27 000 kroner, og ble dømt til 80 timers samfunnstjeneste for episoden.

Les også: Avslører sjokktall: Nesten alle hadde sjelden hjernesykdom

LIVSVARIG: Aaron Hernandez har vært en av de mest omtalte NFL-spillerne de siste årene - og er dømt til livsvarig fengsel. Foto: NTB Scanpix
LIVSVARIG: Aaron Hernandez har vært en av de mest omtalte NFL-spillerne de siste årene - og er dømt til livsvarig fengsel. Foto: NTB Scanpix Vis mer