Flytragedien i Brasil

81 mennesker skulle bare på en fotballkamp, men kom hjem i kister

Chapecoense-spillerne hyllet av fansen da kistene kom hjem til Brasil. 

HEDRET HELTENE: De døde fra Chapecoense ble hedret av tusenvis av fans i helga. Spillerne som ikke fikk være med på bortekampen står nå tilbake, sønderknust og i tvil om hvordan livet skal se ut framover. Foto:  Leonardo Benassatto / Anadolu Agency
HEDRET HELTENE: De døde fra Chapecoense ble hedret av tusenvis av fans i helga. Spillerne som ikke fikk være med på bortekampen står nå tilbake, sønderknust og i tvil om hvordan livet skal se ut framover. Foto: Leonardo Benassatto / Anadolu Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) En hel fotballverden er i sorg etter at Chapecoense mistet 19 spillere og hele støtteapparatet i en flystyrt i Colombia forrige uke. Verden rundt har fotballspillere båret sørgebånd for å minnes laget fra lille byen Chapecó med sine drøyt 200 000 innbyggere.

Årsaken til ulykka er foreløpig ikke kjent. Myndigheten i Brasil har erklært tre dagers landesorg. 81 mennesker, nesten alle knyttet til fotballklubben Chapecoense, var om bord i charterflyet som styrtet.

I en storstilt seremoni på stadion i Chapecó møtte fansen opp i helga for å hedre sine avdøde helter. TIlstede var også de 11 spillerne som ikke var tatt ut i troppen til bortekampen i Colombia, skriver CNN.

Regnet høljet ned mens kiste etter kiste ble båret inn på stadion, til øredøvende applaus fra tusenvis av Chapecoense-fans. De ventet i timevis på å ta farvel med spillerne fra den lille fotballklubben som overrasket alle med å nå finalen i Sør-Amerikas nest største turnering.

- I dag har vi ingenting

Etter planen skulle Chapecoense spille den første av to finalekamper i Copa Sudamericana mot colombianske Atlético Nacional i Medellín onsdag. Laget ligger på 9.-plass i toppdivisjonen i Brasil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer