Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

810 min. uten å holde nullen

«Konsulent» Nils Arne Eggen raste med god grunn mot en solstukket dommertrio. Men Rosenborgs baklengsmareritt har nå vart siden 24. oktober.

MASPALOMAS/OSLO (Dagbladet): I årets nest siste seriekamp holdt Espen Johnsen nullen i 1-0-seieren mot Bodø/Glimt. Siden har målene rent inn.

-  Defensivt er vi langt under pari, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

I går fikk trønderne fire i sekken mot Feyenoord. Tre før det var spilt 20 minutter.

7. min: 0-1: Dirk Kuiyt snubler i beina til Christer Basma. Straffen setter Feyenoord-spissen sjøl sikkert i mål.

17. min: 0-2: Offsidetvilsom. Hoftun løpes fra ute på kanten. Innlegget styrer Danko Lazovic enkelt inn bak Ivar Rønningen.

19. min.: 0-3: Mer enn offside-tvilsom. Lang ball over RBK-forsvaret. Dirk Kuiyt dundrer ballen i mål.

-  Det er bare latterlig. Kampen ble ødelagt etter 20 minutter. Det er dumt når en spiller en eliteturnering og dommerne ikke holder nivået, sier hovedtrener Per Joar Hansen.

-  Startfeil

Konsulent Nils Arne Eggen brummet på både tribune og garderobe på kanariøya Maspalomas. Noen minutter etter kampen hadde han roet seg ned til en variant av feriemodus.

-  Startfeil, mener Eggen. Men han greier ikke helt å dy seg:

-  Straffemålet og minst det ene av de to neste var offside. Når vi ligger under 3-0 etter 20 minutter, blir det vanskelig. Men vi kan ikke skylde på dommerne. Vi må ta lærdom av dette, mener Eggen.

Og grunnen er enkel:

-  I dag gjør vi amatørfeil i forsvar. Vi faller ikke av når vi skal, sier Erik Hoftun til Dagbladet.

Christer Basma var «involvert» i Feyenoords tre første scoringer. Den første en særdeles tvilsom straffe.

Primadonnaer

-  Patetisk. Han løper rett i meg. Det har vært litt ymse med dømming her nede. Det har vært noen lokale primadonnaer som setter preg på kampene, sier Basma mener både Rosenborg og han sjøl er på gang. Statistikken som viser 810 minutter uten å holde nullen bryr ikke landslagsbacken seg om.

-  Den tenker vi ikke på. Vi ser på prestasjoner. Innstillingen er en helt annen nå. Det lukter litt godt gammelt RBK nå, mener Basma.

Også Eggen og Hansen er samstemte i at gårsdagens 2. omgang var verdt å skrive hjem om. Rosenborg skapte fine gjennombrudd, og bare et lekkert Feyenoord-mål syntest igjen på den defensive statistikken.

-  Vi har tre gode og en ekstremt dårlig omgang her nede. Men det er lettere å rette på slurvefeil i forsvaret enn den kollektive samhandlingen offensivt, understreker Hansen. Og Eggen:

-  Vi skapte mye i andre omgang.

-  Du så kampen på TV?

-  Ja.

-  Da så du at vi ble avblåst feilaktig flere ganger for offside. Itj sant, sier Nils Arne Eggen.

OPPGITT: Rosenborg-konsulent Nils Arne Eggen klarte å holde seg på tribunen i går, men ikke i ro! Til det var forsvarsfeilene for mange og dommertabbene for grove. Men RBK-direktør Rune Bratseth lot seg underholde.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media