82 minutter i himmelen

Aston Villa- Strømsgodset 3- 2. Åtte minutter før slutt: Strømsgodset leder 2- 0 og er på vei mot tidenes norske fotballsensasjon i europacupen. Tre minutter på overtid: Aston Villa scorer seiersmålet med kampens siste spark på ballen.

- Vi var lenge i himmelen. Men akkurat nå er jeg utrolig skuffet på guttas vegne, sa trener Dag Vidar Kristoffersen til Dagbladet.

Midtveis i 2. omgang ble Kenneth Karlsen utvist da han rev ned en Villa-spiller i scoringsposisjon.

- Jeg holdt med vilje, for jeg kalkulerte med at 10 mann på banen var bedre enn ett mål imot. Kanskje skulle jeg vurdert annerledes, sier Karlsen.

Utvisninga ødela

Dag Vidar Kristoffersen mener kampen snudde med Karlsens utvisning.

- Jeg visste at Aston Villa ville score med en mann i overtall. Med Kenneth ute mistet laget luftstyrke. Da han ble borte, havnet ballen altfor ofte i bakrommet.

SIF-treneren innrømmer at han ikke trodde særlig på seier før kampen.

- Etter to møkkakamper mot Moss og Stabæk regnet jeg med en skikkelig fotballeksjon - som heldigvis uteble. Spillerne har tenkt for mye underholdning og lite taktikk. På Villa Park jobbet de som slaver, sier Kristoffersen.

Søvnløs

Anders Michelsen satte en støkk i Villa-tilhengerne med 1- 0 etter 21 minutter. Han stjal ballen fra landslagsbacken Gareth Southgate, skjøt og Mark Bosnich måtte gi retur. Anders var sjøl frampå og ordnet ledermålet.

- Southgate følte seg skikkelig god, så jeg ga ham en liten dytt og smøg forbi. Seinere i kampen kalte han meg mange stygge ting, sier Michelsen.

Tross 2- 3 og et glimrende utgangspunkt foran returkampen, er Michelsen veldig skuffet etter tapet.

- Hadde jeg laget 3- 0 tidlig i 2. omgang, ville kampen vært punktert. Jeg kom alene med Mark Bosnich, men dessverre kom han litt for nær og fikk ei tå på ballen. Slike sjanser går det ikke an å bomme på. Nå får jeg neppe sove på to måneder, sier Anders Michelsen.

Kjempekamp

Strømsgodset-spillerne var skuffet, men skal ikke glemme at Aston Villa burde avgjort lenge før. Men Glenn Arne Hansen viste keeperspill i ultraklassen og reddet fem-seks såkalte hundreprosentsjanser.

- Jeg er fornøyd, men om dette er min beste kamp noensinne, må andre bedømme, sier Hansen.

Etter kampen ble Glenn Arne Hansen bombardert med mynter fra sinte hjemmefans.

- De mente jeg simulerte skade tidlig i 2. omgang og hatet meg resten av kampen.

SIF-keeperen er misfornøyd med det siste målet og tar sin del av skylda for det.

- Jeg måtte gi retur, men burde greid å holde ballen.

Tross kjempekampen regner han ikke med noen snarlig tur til profflivet.

- Det er bare dager siden jeg signerte ny treårskontrakt med Strømsgodset. Med ny bolig i Oslo, er det neppe aktuelt å bli proff nå, sier Glenn Arne Hansen.

  • Verken Jostein Flo eller Erland Johnsen spilte i Birmingham i går. Begge er skadd, men begge er klare til returen i Drammen om to uker