84-årig golfkommentator anklages for sexistisk kommentering: - «Hvis denne går inn får jeg et nytt kjøkken»

Peter Alliss.

ANKLAGES FOR Å VÆRE SEXISTISK: Den tidligere golfproffen og BBC-kommentatoren Peter Alliss. Foto: Adrian Lourie/Writer Pictures
ANKLAGES FOR Å VÆRE SEXISTISK: Den tidligere golfproffen og BBC-kommentatoren Peter Alliss. Foto: Adrian Lourie/Writer Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Peter Alliss (84) var i sin tid en meget solid golfspiller, med 21 proffseiere før han la opp i 1975. Siden den gang har han kommentert golf for britiske BBC - og er angivelig kjent for sin karismatiske og unike kommentatorstil. Ofte med en komisk undertone.

Men nå har nettopp denne kommentatorstilen fått 84-åringen i trøbbel. Et par av kommentarene han kom med under The Open nylig, har nemlig blitt anklaget for å være sexistiske.

- Håpet på nytt kjøkken Det var Zach Johnson som vant årets The Open, en av årets store majorturneringer. Idet TV-kameraene siktet seg inn på Johnsons kone, Kim, bare sekunder før han vant turneringen, uttalte Alliss:

- Hun tenker sikkert: «Hvis denne går inn får jeg et nytt kjøkken».

Det fikk flere til å ty til sosiale medier, blant annet Leslie-Ann Wade, som har jobbet som manager for tidligere golfere.

- Jeg kan ikke tro at han sier dette! #sexistisk, skriver hun i den første av flere Twitter-meldinger relatert til Alliss' uttalelser.

Beklaget Og denne kommentaren kom ganske raskt påfølgende av en annen som ble gjort under golfturneringa. Da handlet det om irske Paul Dunne. Amatørgolferen hadde gått av banen etter en uventet (delt) ledelse, og gikk bort og ga moren sin en klem.


- Ah, det må være mor. Kanskje han liker eldre kvinner. Jeg vet ikke, men håper han traff riktig, sa Alliss.

Ifølge Eurosport har BBC gått ut og beklaget kommentarene:

- Peter kom med noen kommentarer som var upassende og vi beklager hvis noen ble fornærmet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer