Champions League, Tottenham - Monaco:

85 000 så forferdelig Wembley-start for Tottenham i Europa

Rekordpublikum gikk skuffet hjem.

INGEN GOD START: Dele Alli fortviler etter en misbrukt Tottenham-sjanse. Storskjermen bak oppsummerer Spurs' første CL-kveld på Wembley. Foto: NTB Scanpix/Richard Calver/REX/Shutterstock
INGEN GOD START: Dele Alli fortviler etter en misbrukt Tottenham-sjanse. Storskjermen bak oppsummerer Spurs' første CL-kveld på Wembley. Foto: NTB Scanpix/Richard Calver/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tottenham - Monaco 1-2.

85011 publikummere er ifølge Daily Mirror ny Tottenham-rekord, ny rekord for antall tilskuere på en Champions League-kamp med et engelsk lag, og det høyeste antall folk som noengang har sett et engelsk hjemmelag.

Dessverre for de rekordmange fremmøtte klarte ikke Spurs å levere varene på leiearena Wembley (der guttene spiller pga oppussing av White Hart Lane).

Et sterkt Monaco-lag var både effektive og virket mer hissige på oppgaven en Maurico Pochettinos utvalgte, og sørget for en skuffende start for de hvite fra Nord-London i Englands storstue.

Grusom første Spurs-halvtime

Det begynte sånn: Erik Lamela skulle egentlig videreføre en god Tottenham-tilbakevinning i et angrep etter et drøyt kvarter, i stedet tuslet han ballen rett i Bernardo Silva.

Portugiseren avanserte noen meter mot Spurs-sekstenmeteren og dunket ballen i venstre hjørne, en nådeløs utnytting av dovendyraktig sløvhet fra Tottenhams nummer elleve.

Det ble ikke bedre for «hjemmelaget» på Wembley.

En drøy halvtime var spilt da Monaco gikk opp til 2-0. Spurs-forsvaret klarte ikke klarere et innlegg fra venstre, og Thomas Lemar knallet ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Hugo Lloris.

Reduserte, men nei

Tottenham fikk riktignok livlinen rett før pause, men om noen avsnitt kan leser sette den i parentes.

OK, det er ikke bare sveisen til Toby Alderweireld som er ren, det var også hodestøtet han satte på corneren i siste minutt - Spurs' lille håp var en scoring limt i nettet bak målvakt Damijel Subasic.

Men, som antydet, tross noen smågode Harry Kane-sjanser kom ikke Tottenham tilbake i denne kampen.

En veldig god «Ut i vår hage»-sketsj fra noen år tilbake beskriver hvordan Atle Antonsens fiktive lag sliter med alt når de plutselig er på en annen bane enn sin egen. Kanskje var det et snev av dette uforklarlige fenomenet vi fikk se da Tottenham hospiterte på Wembley i første runde av Champions League.

Mesterlligaen fotball onsdag, gruppe E, 1. runde:

Leverkusen – CSKA Moskva 2-2 (2-2)

Mål: 1-0 Admir Mehmedi (9), 2-0 Hakan Çalhanoglu (15), 2-1 Alan Dzagoev (36), 2-2 Roman Eremenko (38).

23.459 tilskuere.

Tottenham – Monaco 1-2 (1-2)

Mål: 0-1 Bernardo Silva (15), 0-2 Thomas Lemar (31), 1-2 Toby Alderweireld (45).

85.011 tilskuere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer