HYLLES: Lionel Messi feirer gjerne store øyeblikk med en tommel i været. Lagkameratene tok i bruk større ord enn argentineren selv når det handler om den fantastiske scoringsrekorden han satte i går. Foto: JORGE GUERRERO, AFP / NTB SCANPIX
HYLLES: Lionel Messi feirer gjerne store øyeblikk med en tommel i været. Lagkameratene tok i bruk større ord enn argentineren selv når det handler om den fantastiske scoringsrekorden han satte i går. Foto: JORGE GUERRERO, AFP / NTB SCANPIXVis mer

- 86 mål på ett år. Brutalt. Legende

Slik hyller lagkameratene Messis rekordår.


(Dagbladet): Lionel Messi var som vanlig påfallende opptatt av å snakke om laget og å være beskjeden på egne vegne etter å ha slått den 40 år gamle rekorden til Gerd Müller i går, da han scoret sitt 85. og 86. mål for sesongen.

Men i et lite øyeblikk klarte han også å love mer målmoro før årstallet skifter til 2013.

- Jeg vil forsøke å score flere for å gjøre det vanskeligere for den neste spilleren som forsøker å slå den, sier argentineren ifølge Barcelonas nettside.

Men igjen understreket han at det ikke er hva han presterer som enkeltspiller som opptar ham.

- Når året starter, er målet å vinne alt mulig med laget, personlige rekorder kommer i andre rekke, sier 25-åringen.

- Ikke mer press Også Barcelona-trener Tito Vilanoava er en mann som liker å uttrykke seg forsiktig. Men også han tror på flere mål fra argentineren før nyttårsrakettene skytes opp.

- Vi er glad for at Messi hjalp oss med to mål, og at han slo Müllers rekord. Han har fortsatt tre kamper igjen i år, la oss se om han kan forbedre rekorden sin. Vi håper han har mye igjen å gi, for han er fortsatt veldig ung. Han er en verdenskjent stjerne som har en rekke ferdigheter som gjør ham nesten umulig å kopiere, sier Vilanova ifølge Barcelonas nettside.

Samtidig håper han verden kan nyte Messi her og nå - uten å tenke så mye på hvilke nye rekorder og milepæler som kan passeres.

- Vi burde ikke legge mer press på ham. Statistikken hans dette året er fullstendig brutal. La oss nyte øyeblikket og ikke fokusere på hvor mange mål han kan score i framtida, sier treneren.

Lagkameratenes Twitter-hyllest Lagkameratene er rausere med rosen enn Messi selv. Mange av Barcelona-gutta er aktive på Twitter, og var kjapt ute med hyllesten i går kveld:

- Utrolig, gratulerer «crack» (spansk uttrykk som kan oversettes med «utmerket idrettsutøver»/«spiller»), skrev Carles Puyol i går kveld og la ut et bilde av seg selv sammen med Messi.

- Gratulerer til Leo for å ha slått rekorden! skriver keeper Victor Valdes.

- Gratulerer så mye, Leo. Du imponerer, skriver Andres Iniesta, som selv la opp til rekordmålet med et hælspark verdig en stor anledning.

- Enda en rekord slått av #LeoMessi. GRATULERER LEO, skriver Thiago Alcantara.

- Gratulerer Messi som skriver historie ved å slå Müller, skriver Marc Bartra.

- En stor lagseier og gratulerer til Leo for å ha slått enda en rekord, skriver Isaac Cuenca.

- Seier i Sevilla med en grandios Leo som slo rekorden til Müller. 86 mål på ett år. Brutalt. #legende, skriver Christian Tello.

- Gratulerer Leo med å slå en historisk rekord. Gratulerer «crack»!! skriver Pedro.

- Leo Messi, skriver Gerard Pique kort og godt.

- Leo, jeg har ikke ord ... Gratulerer! skriver Messis landsmann Javier Mascherano.