87 ganger på rad i finalen

Siden Kollen-hopprennet 17. mars 2002 har Roar Ljøkelsøy vært i finaleomgangen i 87 verdenscuprenn på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARMISCH (Dagbladet): Ingen i v-cupsirkuset er i nærheten av å være så stabile som 29-åringen fra Orkdal. Fortsatt har han håp om å vinne hoppuka.

-  Med en slik plattform er det bare å fyre løs med alt jeg har. Jeg har ingen ting å tape, og satser alt på å gå forbi Janne Ahonen. Slår jeg ham med to meter i hvert av de fire hoppene som gjenstår, tar jeg ham i sammendraget, sier Ljøkelsøy til Dagbladet etter gårsdagens femteplass.

-  Gode nerver

Da han misset i Holmenkollen for snart fire år siden, var Hopp-Norge helt på kulen.

-  Den vinteren var det ingen bombe at jeg endte som tilskuer i finalen. Jeg var elendig som resten av hoppgjengen, og sleit på alle områder. Siden har jeg fått god kontroll på kroppen, mange adrenalinkick og gode nerver. Samtidig er jeg blitt flink til å takle press, sier Ljøkelsøy.

-  Justerer meg inn

Den fine koordinasjonen gjør at han lett justerer seg inn igjen de gangene utgangspunktet er dårlig. Samtidig liker han ikke å dumme seg ut i hoppbakken.

-  Jeg visste det var lenge siden jeg røk ut i første omgang, men ikke at det er 87 renn og snart fire år siden jeg ikke var blant de 30 beste. I går var det småting å utsette på begge hoppene. Selv om jeg hoppet meg opp tre plasser i finaleomgangen, var jeg for sein i sistehoppet på 118,5 meter, sier Ljøkelsøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer