Fagermo gir Vålerenga suksess

8,7 millioner grunner til å være grådig

Vålerenga er plutselig bare to poeng unna sølv, 20, 3 millioner bonuskroner og Europa 2021. I tillegg har de funnet gull i Osame Sahraoui (19).

BRAKSUKSESS MED VÅLERENGA: Dag-Eilev Fagermo er i ferd med å levere langt over forventet i første forsøk. Nå har han og Vålerenga øynene på sølvet og over 20 millioner bonuskroner som følger andreplassen i Eliteserien. Foto: Heiko Junge / NTB
BRAKSUKSESS MED VÅLERENGA: Dag-Eilev Fagermo er i ferd med å levere langt over forventet i første forsøk. Nå har han og Vålerenga øynene på sølvet og over 20 millioner bonuskroner som følger andreplassen i Eliteserien. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
  • Vålerenga-Odd 2–0 (1–0)

NOEN SPILLERE ER innimellom veldig mye bedre enn de andre. Vålerengas Osame Sahraoui er en sånn spiller. Tenåringens tekniske ferdigheter er i norsk sammenheng ekstreme.

På sine beste kvelder, og denne mot Odd var hans aller beste så langt i karrieren, i hvert fall før pause, gjør han nesten hva han vil.

AV ALLE VIF-BRIKKENE som har falt på plass under Dag-Eilev Fagermo er Osame Sahraoui den ingen så komme. Da året startet hadde han ikke kontrakt.

Nå dominerer han kamper i Eliteserien.

Og poenget er, og dette er viktig i dagens krav til toveis-fotball, at han ikke hadde spilt for Dag-Eilev Fagermo om han ikke tok det nødvendige ansvaret uten ball.

Det gjør Osame Sahraoui til en komplett 19-åring.

VÅLERENGA VAR GODE mot Odd - i perioder veldig gode. Osame Sahraoui var per alle definisjoner en fryd begge veier. Han vant ballen, han foredlet ballen, og innimellom var det ren herjing.

Summen av det gjør Vålerenga til en alvorlig medaljekandidat.

Molde og Rosenborg skal passe seg.

MELLOM 18 OG 20 poeng bak Norges desidert beste fotballag kjemper fire lag om tre Europa League-plasser neste sesong. Andre- og tredjeplassen kommer i tillegg med betydelig større bonuser enn fjerdeplassen.

Det er noen uker siden Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo rettet fokus mot plassen bak suverene Bodø/Glimt.

Etter seieren over Odd stiller han skarpt.

ANDREPLASSEN I ELITESERIEN er verd 20,3 millioner kroner når jula kommer etter siste serierunde 19. desember. Fjerdeplassen gir 11,6. Resten, fordi begge plassene i corona-året 2020 åpner dørene til Europa, sier seg selv.

Forskjellen på 8.7 millioner kroner er betydelig.

Det er derfor Dag-Eilev Fagermo er så grådig.

SIST VÅLERENGA MØTTE Odd fikk Dag-Eilev Fagermo fire baklengs i sekken. I Skien tok Vålerenga en tidlig ledelse. Så utliknet Odd på en av VIF-keeper Kristoffer Klaessons uheldige involveringer i begynnelsen av sesongen, sånt som skjer om du satser ungt og virkelig mener det.

Resten handlet om Torgeir Børven som scoret tre etter pause.

I andre omgang på Intility, da Odd fikk sine muligheter, så du resultatet av tilliten Dag-Eilev Fagermo har gitt Kristoffer Klaesson.

Resultatet av tilliten

DAG-EILEV FAGERMO har forandret Vålerenga radikalt. Den prosessen vil fortsette inn i neste sesong. Han vil at Vålerenga skal følge Nils Arne Eggens RBK-mantra fra 90-tallet.

Han vil at Vålerenga skal bli en klubb av Vålerenga-produkter for Vålerengas supportere.

NOEN BETYDELIGE KJØP må du gjøre, det er derfor Vidar Örn Kjartansson og Henrik Bjørdal er hentet, men Vålerenga skal ikke ha en 2019-sommer til. Da gikk det meste galt hva spillerlogistikken angår, og resten kunne du lese av tabellen.

Penger klubben egentlig ikke hadde ble kastet etter spillere som ikke var i nærheten av å være gode nok.

Fem serierunder før slutt var Vålerenga i nedrykksfare.

I UTGANGSPUNKTET SKAL Vålerenga handle om utvikling av egne spillere. Slik Odd har vært så flinke til. Har du ikke penger må du få fram spillere på din egen måte.

Det er det som har gjort Odd gode.

SKAL DU TA det siste steget opp må det investeres. Der er ikke Odd. De har ikke de pengene. Men Skiens-klubben er fortsatt det beste beviset på at tæring etter næring kan være en konkurransedyktig modell i Eliteserien.

Når du virkelig mener det.

DA FAGERMO SOLGTE seg inn til Vålerenga i januar, og han virkelig måtte argumentere seg gjennom skepsisen VIF-ledelsen i dag ikke vil innrømme at de hadde, var utvikling av egne spillere hans viktigste argument. Det har gitt norsk fotball Osame Sahraoui. Det har gjort Kristoffer Klaesson til en bedre keeper.

Samtidig har det gjort Christian Borchgrevink til en bedre høyreback, Aron Dønnum mer moden og Ivan Näsberg til midtstopperen framtidas forsvar skal bygges rundt.

Det ser bra ut på Vålerenga.

Tabellen lyver ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer