Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

88 år etter at han dro på sin første kamp, fikk 96-åringen et minne for livet

Tottenham-stjerne Dele Alli (21) hedret den 96 år gamle Spurs-supporteren Ken Stanley. 

TOK FARVEL: Tottenham-fansen lagde et fantastisk liv på tribunene i den aller siste kampen på White Hart Lane. Foto: Sandra Mailer/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TOK FARVEL: Tottenham-fansen lagde et fantastisk liv på tribunene i den aller siste kampen på White Hart Lane. Foto: Sandra Mailer/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): «96 år gamle Ken Stanley har hatt sesongkort i 88 år, jeg håper mine fotballsko bidrar til mange fantastiske minner som Spurs-fan».

Det er meldingen Tottenham-stjerna Dele Alli har lagt ut på sin Twitter-profil, ved siden av et bilde der han overrekker skoene til 96-åringen. Mange supportere hyller stjernens fine gest.

For å sette det i perspektiv: da Alli ble født, hadde Stanley gått på kamp på White Hart Lane i 67 år.

Tottenham-supporterne tok et endelig farvel med White Hart Lane forrige helg, og det ble en perfekt avslutning da Spurs slo Manchester United 2-1, og samtidig sørget for at klubben er ubeseiret på hjemmebane i ligaen denne sesongen.

London-laget har gitt fansen minnerike opplevelser hel siden 1899, og supportere som Ken Stanley har opplevd både oppturer og nedturer. Han har blant annet sett laget sitt rykke ned tre ganger, for så å rykke opp igjen fire ganger.

FIKK MED SEG SUVENIR: Tottenham-fans tok med seg seter fra White Hart Lane. Foto: NTB Scanpix
FIKK MED SEG SUVENIR: Tottenham-fans tok med seg seter fra White Hart Lane. Foto: NTB Scanpix Vis mer

96-åringen fikk blant annet kjenne på hvordan det var å holde med et lag som vant den øverste divisjonen i England, noe Spurs gjorde i 1950/51-sesongen og igjen ti år seinere i 1960/61-sesongen. Sistnevnte var nok fort høydepunktet for mange supportere, da Tottenham tok «The Double».

Siden Stanley begynte å holde med de liljehvite har de vunnet FA-cupen seks ganger, sist i 1990/91-sesongen. Han har sett 28 managere komme og gå, skriver Daily Mail.

Nå skal det bygges en ny lekestue til London-klubben, hvor nye minner vil skapes. I mellomtiden skal Tottenham spille hjemmekampene på Wembley.