9-0 og ni gull

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Bryne 9- 0. Gullgutta Bent Skammelsrud, Roar Strand og Erik Hoftun har spilt 935 obligatoriske kamper for Rosenborg. I år har Nils Arne Eggen derfor begynt å spørre trioen til råds før han kjøper spillere. Resultatet så vi i går: - Den mest harmoniske Rosenborg-troppen noen gang, sier Eggen.

Høstsola innbød til gullfest. Rosenborg innfridde. Ikke siden Brann ble knust 10-0 på samme bane 5. mai 1996, har Rosenborg vunnet like mye i serien. Den gangen scoret Roar Strand 6-0 seks minutter før pause.

I går sikret samme mann seriegull med 1- 0 allerede etter tre minutter.

Brynes blytunge 5- 4- 1-formasjon (med midtbaneleddet 40 meter fra eget mål) var sjanseløse hele veien. RBK svevde over gresset, slo på autopiloten og trillet ball til Bryne ble svimle og kvalme. Det stoppet ikke før Bent Skammelsrud veggspilte seg til dagens vakreste og 9- 0 to minutter før slutt. Så gikk han opp og hentet sitt niende seriegull - på rad.

Høvdingrådet

Gamlegutta Bent Skammelsrud og Roar Strand scoret to hver i går. Resten scoret nykommerne Petter Belsvik (3), Frode Johnsen (1) og Morten Knutsen (1). Bak på banen sto kaptein Erik Hoftun og registrerte symbolikken. - Vi har handlet inn de rette typene i år. De nye har kommet inn med brask og bram og glidd rett inn i miljøet. Det er ingen automatikk i å kjøpe inn de rette typene, sier Hoftun. I år har veterantrioen nemlig sjøl litt av ansvaret for innkjøpssuksessen.

- Vi har blitt kalt inn på kontoret til Nils. Vi har jo vært med noen år, og kjenner spillertypene. Vet hvordan de er. Derfor har Nils ønsket å høre vår mening, sier Hoftun.

- Ja, i år er disse tre skjøvet opp til å bli virkelige kontinuitetsbærere, sier Eggen. Det er på høy tid. Rosenborg-stallen teller 26 mann. De 23 andre har 1044 RBK-kamper til sammen - 109 mer enn veterantrioen.

- Ingen stjerner

- Før var det Kalle (Løken), Ola (By Rise), Trond (Sollied) og Knut Torbjørn (Eggen). Nå er det disse tre, sier Eggen. Og aller mest Bent Skammelsrud. - Det blir vanskeligere og vanskeligere å vinne for hvert år. Det er mange ulver som vil ta oss. Vi må finne på noe nytt - små ting - hvert år, sier Bent.

For eksempel Eggens handelsråd: - Det er ikke bare å få tak i gode fotballspillere. De må passe inn i laget også. Derfor er jeg, Erik og Roar med i diskusjon om spillere, sier Bent. - Enkeltvis er vi ikke så mye bedre enn de andre. Men vi har relasjonene mellom folk, fortsetter han. - Det er det jeg savner på landslaget. Og relasjonene gir resultater. Nils Johan Semb - om han fortsetter - kan bare drømme om effektivitet som Rosenborg. I går: 1,88 sjanser per mål. - Jeg føler en indre tilfredsstillelse, sier Bent Skammelsrud. Den spontane gleden kommer først om det blir avansement i Champions League. Onsdag er det Helsingborg.

<B>MESTVINNENDE:</B> Bent Skammelsrud (34) scoret to mål da Rosenborg feiret sitt niende seriegull på rad med ni fulltreffere mot Bryne.