Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

90 000 sang den franske nasjonalsangen på Wembley. Men England ble for sterke

Vennskapskamp mellom Frankrike og England.

NUMMER 51: Wayne Rooney scoret sitt landslagsmål nummer 51 i kampen mot Frankrike tirsdag kveld. Foto: Reuters / Carl Recine
NUMMER 51: Wayne Rooney scoret sitt landslagsmål nummer 51 i kampen mot Frankrike tirsdag kveld. Foto: Reuters / Carl Recine Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• England - Frankrike

(Dagbladet): Det var ingen tvil om at vennskapskampen mellom England og Frankrike i kveld ville bli spesiell.

Etter at Frankrikes hovedstad Paris fredag ble rammet av en rekke terrorangrep, der 129 personer ble drept, var det to pregede lag som barket sammen på Wembley. Og da Wembleys 90 000 tilskuere stemte i «Marseillaisen», var det gåsehudtendenser.

Men det var England som styrte kampen og var klart best. Etter scoringer av Dele Alli og Wayne Rooney, vant «Three Lions» oppgjøret.

Rooney på 51 Tottenhams Dele Alli sendte England i ledelsen med et kremmerhus fra 16 meter. Etter å ha vunnet ballen og dyttet den videre i angrep, fikk 19-åringen avslutte med en suser - som gikk rett i krysset.

Få minutter ut i andre omgang gjorde Paul Pogba, som kom inn i pausen, en grov feil, og Raheem Sterling snappet ballen. Han la et ikke mindre enn perfekt innlegg til Wayne Rooney, som på motsatt side kunne sette ballen i nettet til 2-0. Det var den engelske landslagskapteinens 51. landslagsmål.

Helt fortjent vant England kampen 2-0.

Hedret terrorofrene Foran kampen ble terrorofrene hedret. I tillegg til spillerne og støtteapparat, var statsminister David Cameron og prins William tilstede på Wembley for å hedre de drepte.

HYLLEST: På Wembley. Foto: Reuters / Carl Recine
HYLLEST: På Wembley. Foto: Reuters / Carl Recine Vis mer

De engelske avisene hadde tirsdag utgitt den franske nasjonalsangen i sine papirutgaver, slik at hele Wembley kunne synge med på «Marseillaisen». Det gjorde de også.

Deretter ble det holdt ett minutts stillhet.

Plutselig var ikke en flere hundre år lang historie mellom de to landene, preget av både krig, rivaleri og vennskap, så viktig. Det var to forente nasjoner som sto og holdt rundt hverandre og hyllet terrorofrene på Wembley-gresset.

SCORET: Ross Barkley. Foto: EPA/ANDY RAIN
SCORET: Ross Barkley. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!