90 meter - eller slutt

-Klarer jeg ikke 90 meter i løpet av sesongen så gir jeg meg, fastslår spydkasteren Pål Arne Fagernes. Fagernes er sterk og klar i en sesong som kan komme til å by på både smerter og problemer.

Tre måneder etter siste kneoperasjon er han fortsatt ikke bra. Han må trolig igjennom et nytt inngrep.

- Se her, dette er ikke bra, sier han og viser NTB hva som er galt.

- Det er altfor stor slak i høyre kneskål, og den må strammes inn. Trolig er det brusken det er noe feil med. Slik skal det jo ikke være tre måneder etter en operasjon. Jeg tar en dag om gangen, konkluderer Fagernes.

Satser høyt

Skaden volder ham hevelser og smerter, men de er ikke verre enn at Asker-gutten satser på å delta i samtlige sju Golden League-stevner og en lang rekke andre nasjonale og internasjonale stevner. Fagernes vet hvordan det er å være plaget med knærne. De har ikke vært i orden på ett og et halvt år.

- Jeg håper at kneet holder. Det blir ikke i orden, men forhåpentlig bra nok til at jeg kan kaste så hemningsløst som mulig. Resultatmessig blir det uansett ikke så bra som det ville ha blitt om kneet var 100 prosent.

- Det blir spekulasjoner, men kanskje er jeg nødt til stå over noen stevner. Jeg får nok et bedre svar etter det første stevnet, sier Fagernes.

Han prøver seg litt forsiktig i elitestevnet i Haugesund 31. mai, i Bergen 7. juni tråkker han til med sterkere lut.

- Jeg har ikke så veldig store forhåpninger til de aller første stevnene. Nå gjelder det å få kastet mye i ukene som kommer, slik at jeg får stabilisert teknikken, sier Pål Arne Fagernes.

90 meter

Fagernes gleder seg stort til denne sesongen. Han trener to økter om dagen for å bli best mulig forberedt. Tre ganger i uken kaster han spyd. Resten er alternativ trening.

- Jeg er spent. Tross alt har jeg ikke kastet et skikkelig stevne på to år. Under OL i fjor var jo menisken ødelagt, forteller spydkjempen.

Hans trener Pål Berntsen mener det er høyst realistisk å tro på at 90-metersgrensen sprenges i løpet av sesongen.

- Jeg har tro på at han skal være stabil i verdenseliten gjennom hele sesongen. Han skal til enhver tid være med å fighte med de beste. Nå skal vi slippe opp på mengdene og trene mer intensivt framover. Vi skal slippe opp for at han skal bli lettere i kroppen. Skal du kaste langt, nytter det ikke å være tung i kroppen, sier Berntsen.

(NTB)

FORTSATT SKADD: Pål Arne Fagernes kan bli gull verdt for norsk friidrett denne sesongen. Men har er ikke helt bra i beinet enda.Foto: SCANPIX